stcrt-2009-15242-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘de Brug’

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘de Brug’ ter inzage wordt gelegd. Het bestemmingsplan voorziet in het planologische kader voor de bouw van een kringloopcentrum.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 24 augustus 2009 voor een periode van vier weken ter inzage gelegen voor inspraak, tevens heeft er een inloopavond plaatsgevonden. Er is één inspraakreactie binnengekomen. Naast inspraak heeft er vooroverleg plaatsgevonden met verscheidene instanties. In de inspraaknotitie bij het nu ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan zijn de binnengekomen reacties samengevat en beantwoord door het college.

Ligging en begrenzing plangebied

De kringloopwinkel is gepland in het voorzieningengebied Weteringhoek. De locatie van het kringloopcentrum grenst aan de westzijde aan de gemeentewerf en aan de zuidzijde aan het historisch lint van de Houtensewetering. Aan de oostzijde, tussen de Brug en de locatie, staat het gebouw van de muskusratbestrijding. Aan de noordzijde is een terrein waar momenteel een tijdelijk onderkomen in de vorm van een bouwkeet ten behoeve van de ontwikkelingen in Houten-Vinex staat.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan en -beeldkwaliteitsplan inzien?

Het ontwerp van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 15 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. De betreffende balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00–12.30 uur en op woensdag ook van 16.00–19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur op (030) 639 26 11.

De plannen en de bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website (www.houten.nl/bestemmingsplannen).

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met mevrouw G. den Besten of de heer R. de Goede van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030-63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging worden de ontvankelijke zijnswijzen gebundeld en voorzien van een gemeentelijk antwoord.

Naar boven