stcrt-2009-15239-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Wageningen’

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Wageningen’ met ingang van donderdag 15 oktober 2009, gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. Dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Wageningen’ is opgesteld voor het grootste deel van de bebouwde kom van Wageningen, voorzover het geen plannen voor bedrijfs- en kantoorlocaties betreft (Nudepark, Agro Science Park), het plan recent is (Stadscentrum) of de inrichting op korte termijn ingrijpend wordt gewijzigd (DMP-locatie ten oosten van de Churchillweg, De Dreijen en Kortenoord).

Directe aanleiding voor dit bestemmingsplan is de verouderde status van een groot deel van de bestemmingsplannen die thans voor de verschillende wijken en buurten van Wageningen gelden. Bovendien hebben in de loop der jaren veel mutaties plaatsgevonden, waardoor in het plangebied een groot aantal bestemmingsplannen en vrijstellingen geldt. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Wageningen’ moet leiden tot een actuele en uniforme opzet en systematiek voor een groot deel van het stedelijk gebied van Wageningen. Inhoudelijk houdt het bestemmingsplan geen grote wijzigingen van de planologische mogelijkheden in ten opzichte van de geldende plannen of verleende vrijstellingen: het plan heeft een conserverend karakter. Vanwege de uniformering en standaardisering van de planopzet kunnen er op detailniveau echter wel verschillen optreden.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen tijdens genoemde termijn ter inzage bij het loket Ruimte, Olympiaplein 1. Het loket is op werkdagen geopend van 9:00 uur tot 12:00 uur. In de middag kan het bestemmingsplan bij het loket Ruimte op afspraak worden ingezien. Het ontwerpbestemmingsplan is tijdens de genoemde termijn daarnaast in te zien bij de openbare bibliotheek (op werkdagen van 11:00 uur tot 17:30 uur (tot 20:30 uur op dinsdag- en vrijdagavond) en zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur). Tenslotte is het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadpleegbaar op www.wageningen.nl onder actueel; bestemmingsplannen.

Gedurende genoemde termijn van zes weken (dus tot en met woensdag 25 november 2009) kan eenieder een zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk of mondeling kenbaar maken aan de gemeenteraad, postbus 1, 6700 AA Wageningen onder vermelding van 'Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Wageningen’. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, moet u – ook binnen genoemde termijn – telefonisch contact opnemen met mevr. E. Buiting, bereikbaar via (0317) 492 913. Voor overige vragen kunt bellen met loket Ruimte (0317) 492 700.

Naar boven