stcrt-2009-15234-001.png Bestemmingsplan ‘Oostgaarde’ ’s-Gravenpolder

Burgemeester en wethouders van Borsele maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het door de gemeenteraad op 1 oktober 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Oostgaarde’ van 15 oktober 2009 tot en met 25 november 2009 voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het plan omvat een juridisch planologische regeling die voorziet in de bouw van circa 95 woningen gelegen aan de oostzijde van ’s-Gravenpolder, grenzend aan de Magnoliastraat, Lavendelstraat en Ligusterstraat. Het plangebied heeft een oppervlakte van ongeveer 7,3 ha. Het plan wordt ontsloten via de Magnoliastraat. Daarnaast zijn er ook aansluitingen op de Lavendelstraat en de Kamperfoeliestraat. Er is geen ontsluiting op de Ligusterstraat.

Het plan is opgedeeld in 6 gedeelten, ieder met een verschillende beeldkwaliteit. Het plan krijgt verschillende woningbouwcategorieën, namelijk: vrijstaande, 2/1 kap, rij- en patiowoningen.

Tot het bestemmingsplan behoort ook een gedeelte van de bestaande woningen gelegen aan de westzijde van het plan. Het gaat om een gedeelte van de woningen aan de Ligusterstraat, Lavendelstraat, Magnoliastraat en Seringestraat.

Er zijn geen zienswijzen op het plan uitgebracht. De gemeenteraad heeft het plan vastgesteld conform het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan.

Tervisielegging

Het bovengenoemde bestemmingsplan ligt, samen met het raadsbesluit, in de periode van 15 oktober 2009 tot en met 25 november 2009 ter inzage in het gemeentehuis van Borsele, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Het raadsbesluit, de bestemmingsplankaart, de toelichting en de voorschriften zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente Borsele www.borsele.nl/bestemmingsplan.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende tegen de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Heinkenszand, 14 oktober 2009

Naar boven