stcrt-2009-15223-001.png Voorontwerpbestemmingsplan ‘7e Bastion’

Op grond van de Inspraakverordening maken burgemeester en wethouders van Gorinchem bekend, dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘7e Bastion’ en de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van woensdag 14 oktober 2009 ter inzage liggen in de informatiehoek van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem, voor de duur van zes weken. Het voorontwerpbestemmingsplan met bijlagen is ook digitaal te raadplegen via onze website www.gorinchem.nl, onder de kop ontwikkelingen/ruimtelijke ordening.

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de beoogde realisatie van 58 woningen, een commerciële ruimte en het bijbehorende parkeren op deze locatie. Het nu geldende bestemmingsplan ‘Binnenstad binnen de Wal’ maakt dit niet mogelijk.

Het plangebied betreft de percelen Nonnenveld 50 en 52 te Gorinchem. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door bebouwing aan het Nonnenveld en de Altenastraat, aan de oost- en zuidzijde door de Altenawal, met een daarachter gelegen inham van de Boven Merwede en aan de westzijde door het Nonnenveld.

Op donderdag 15 oktober 2009 om 20.00 uur wordt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem, een inspraakavond gehouden. Tijdens deze bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op het bouwplan en het voorontwerpbestemmingsplan. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van opmerkingen met betrekking tot het voorontwerpbestemmingsplan.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan iedereen een schriftelijke of mondelinge inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 108, 4200 AC Gorinchem. Degene die zijn inspraakreactie mondeling wenst in te dienen, kan hiervoor een afspraak maken met mevrouw C. Jeeninga van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Haar telefoonnummer is (0183) 65 93 22. E-mailen kan naar c.jeeninga@gorinchem.nl.

Gorinchem, 13 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Gorinchem,

de secretaris.

De burgemeester.

Naar boven