stcrt-2009-15162-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Surhuisterveen-dorp

Wij maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Surhuisterveen-dorp op 27 augustus 2009 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan kunt u van 14 oktober tot en met 24 november 2009 inzien bij de afdeling Ruimte op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan ook inzien via onze website www.achtkarspelen.nl (Informatie over→Leefomgeving en wonen→Bestemmingsplannen).

Bestemmingsplan Surhuisterveen-dorp

Het bestemmingsplan Surhuisterveen-dorp biedt een regeling voor het dorpsgebied van Surhuisterveen. Voor het centrumgebied, de bedrijventerreinen en (recente) uitbreidingswijken zijn of worden afzonderlijke bestemmingsplannen opgesteld.

Het bestemmingsplan Surhuisterveen-dorp is een zogenaamd ‘conserverend’ bestemmingsplan. Dit houdt in dat bestaande functies worden bestemd. Nieuwe (meer grootschalige) ontwikkelingen worden in afzonderlijke bestemmingsplannen geregeld.

Het grootste deel van het dorpsgebied heeft een woonfunctie en is in het bestemmingsplan ook als zodanig bestemd. Een deel van de Nije Jirden krijgt in het plan de bestemming Gemengd. Binnen deze bestemming wordt naast de woonfunctie, ook nieuwvestiging van kleinschalige bedrijvigheid, dienstverlening e.d. mogelijk gemaakt. In het gebied komt incidenteel een andere functie voor (bijv. een school, bedrijf enzovoort).

Nieuwe detailhandel is alleen toegestaan in het centrumgebied. Voor dit gebied is een apart bestemmingsplan opgesteld (bestemmingsplan Surhuisterveen-centrum).

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • De bestemming van het perceel Groningerstraat 102 is van Wonen gewijzigd in Maatschappelijk (met aanduiding ten behoeve van kleinschalig wonen) en het bouwvlak is vergroot.

  • Het bouwvlak op het perceel De Ketting 11 is vergroot en een deel van de bestemming Tuin is gewijzigd in de bestemming Wonen

  • Het bouwvlak op het perceel Gedempte Vaart 57 is vergroot

  • Binnen de bestemming Agrarisch is een regeling opgenomen voor ondergeschikte agrarisch verwante detailhandel.

  • De tekst van sub e van artikel 26, de algemene ontheffingsregels, is aangepast zodat ontheffing verleend kan worden voor antennemasten.

  • Een deel van de percelen Groningerstraat 70 en 74 had de bestemming Verkeer-Verblijfsgebied, dit is gewijzigd in de bestemming Tuin.

  • Het bouwvlak op het perceel Jan Binneslaan 8 is gewijzigd.

  • Het perceel De Dellen 51 heeft een aanduiding gekregen ten behoeve van het loonbedrijf

  • De bestemming van het woongebouw op het perceel Grietmanstraat 10 t/m 64 is gewijzigd in de bestemming Wonen-Woongebouw in plaats van de bestemming Wonen.

  • De bestemming van het woongebouw op het perceel De Fazant 30 is gewijzigd in Wonen-Bijzonder woongebouw in plaats van de bestemming Maatschappelijk

  • Een deel van de bestemming Tuin op het perceel De Gaai 25 is gewijzigd in de bestemming Wonen.

  • Het achterste deel van het perceel Groningerstraat 59 is gewijzigd in de bestemming Maatschappelijk. Het bouwvlak op het perceel Kortelaan 1 van de Baptisten Gemeente ‘De Vluchtheuvel’ is vergroot op dit deel van de Groningerstraat 59. De bestemming van het meest noordelijke deel van het perceel Kortelaan 1 is gewijzigd in de bestemming Maatschappelijk.

  • De aanduiding ten behoeve van de volkstuinen is van ‘v’ gewijzigd in ‘vt’

  • Een aantal verwijzingen in de regels zijn aangepast, zodat deze verwijzingen kloppen.

Beroep

Gedurende bovenvermelde termijn kan beroep worden ingesteld tegen het plan door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend.

  • eenieder die bedenkingen heeft naar aanleiding van de genoemde wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degenen die tot indiening van een beroepschrift gerechtigd zijn, kunnen gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Streefkerk (0511) 54 82 30 van de afdeling Ruimte.

Buitenpost, 13 oktober 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

T.J. van der Zwan,

burgemeester.

E. van der Sluis,

secretaris.

Naar boven