Besluit van de Staatssecretaris van Justitie van 29 september 2009, nr. 5618520/09/CBJ, houdende wijziging van het Instellingsbesluit Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie in verband met de wijziging van de samenstelling van de Erkenningscommissie

De Staatssecretaris van Justitie,

Besluit:

ARTIKEL I

Het Instellingsbesluit Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

1. In artikel 4, eerste lid, wordt ‘elf overige leden’ vervangen door: dertien overige leden.

2. In artikel 4, tweede lid, wordt na ‘worden’ een komma ingevoegd en wordt ‘door de Commissie gehoord’ vervangen door: de Commissie gehoord.

B

Artikel 6 vervalt.

ARTIKEL II

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

  • 2. Artikel I, onderdeel A, onder 1, werkt terug tot en met 1 juni 2009.

  • 3. Artikel I, onderdeel B, werkt terug tot en met 1 september 2008.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 29 september 2009

De Staatssecretaris van Justitie,

N. Albayrak.

TOELICHTING

Met dit besluit wordt het Instellingsbesluit Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie (hierna: Instellingsbesluit) van 12 oktober 2005 op een aantal onderdelen gewijzigd.

In de eerste plaats wordt het maximaal aantal overige leden waaruit de Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie (hierna: Commissie) ingevolge artikel 4, eerste lid, van het Instellingsbesluit bestaat, uitgebreid van elf naar dertien leden. Deze uitbreiding is wenselijk in verband met de mogelijke verbreding van het aandachtsgebied van de Commissie naar de beoordeling van gedragsinterventies in het veld van de forensische zorg.

Daarnaast komt artikel 6 van het Instellingsbesluit te vervallen. Aan dit artikel dat de samenstelling van de Commissie per 1 september 2005 regelt, komt namelijk thans geen zelfstandige betekenis meer toe. De voorzitter en de andere leden worden bij afzonderlijk besluit door de Minister van Justitie dan wel de Staatssecretaris van Justitie (her)benoemd.

Verder is van de gelegenheid gebruikgemaakt om een taaltechnische onjuistheid in artikel 4, tweede lid, van het Instellingsbesluit te corrigeren.

De Staatssecretaris van Justitie,

N. Albayrak.

Naar boven