stcrt-2009-15092-001.png Vastgestelde bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat de gemeenteraad van Staphorst in de vergadering van 22 september 2009 met toepassing van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening de volgende bestemmingsplannen allen ongewijzigd heeft vastgesteld

  • ‘Herziening bijgebouwenregeling Staphorst-Dorp en Rouveen’. Het plan voorziet in een aanpassing van de bijgebouwenregeling voor de kern van Staphorst en Rouveen, exclusief de Oude Rijksweg/Gemeenteweg en zijwegen, en de Slagen;

  • ‘Buitengebied, partiële herziening bijgebouwen 2009’. Het plan voorziet in een aanpassing van de maximaal toegestane oppervlakte van bijgebouwen bij woonbestemmingen. Deze was 50m2 en wordt 75m2.

  • ‘Oude Rijksweg – Gemeenteweg, herziening Rijksparallelweg nabij nummer 23’. Het plan maakt het realiseren van een woning in een monumentale schuur nabij het hierboven genoemde perceel juridisch-planologisch mogelijk. Tevens wordt in het plan de mogelijkheid geboden om een hooiberg nabij de monumentale schuur te realiseren.

  • ‘Beugelen 2004, partiële herziening Gemeenteweg 381’. Het plan voorziet in het realiseren van twee woningen op de locatie van het voormalige pannenkoekenhuis op het hierboven genoemde perceel. Tegelijkertijd met het bestemmingsplan is een beeldkwaliteitsplan voor het perceel vastgesteld.

  • ‘Zandwinning Hooidijk’. Het plan voorziet in de uitbreiding van de bestaande zandwinning aan de Hooidijk te Rouveen in oostelijke richting. Tevens voorziet het plan in een eindbestemming na beëindiging van de zandwinactiviteiten.

De vastgestelde bestemmingsplannen liggen voor een ieder ter inzage vanaf woensdag 14 oktober 2009 voor de duur van 6 weken in het gemeentehuis van Staphorst, publieksbalie Grondgebied. De publieksbalie is geopend op werkdagen van 8:30 tot 12:00 uur en op afspraak. De bestemmingsplannen zijn ook in te zien op www.staphorst.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk beroep instellen tegen de vaststellingsbesluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan echter worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De besluiten tot vaststelling treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het betreffende besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven