stcrt-2009-15049-001.png Bekendmaking uitbreidingsplan ‘Driegaarden’ te Huissen, vestiging voorkeursrecht (art. 2 juncto art. 5 Wvg)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de raad van de gemeente Lingewaard op 7 oktober 2009 heeft besloten om op grond van artikel 2 en artikel 5 van de Wet voorkeursrecht gemeenten gronden die gelegen zijn in het voorziene uitbreidingsplan ‘Driegaarden’ te Huissen, globaal begrensd door de Hoeve, Bredestraat, Muntstraat, Huismanstraat, Laaksevoetpad, Klaphek, van Wijkstraat, Molenweg en begraafplaats aan te wijzen als gronden, waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Voor dit gebied was eerder reeds een voorlopig voorkeursrecht gevestigd.

Ter inzage

Het besluit met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaarten en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de aangewezen percelen, hun grootte en de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten alsmede overige relevante gegevens, ligt met ingang van 12 oktober 2009 bij de Gemeentewinkel in Huissen voor eenieder kosteloos ter inzage.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in, dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden resp. de erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Lingewaard te koop moeten aanbieden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn eigendom wil verkopen. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan.

Bezwaar en beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Lingewaard, p/a Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a. De naam en het adres van de indiener;

  • b. De dagtekening;

  • c. Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. De gronden van het bezwaar.

Indien belanghebbenden een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen zij tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de President van de Rechtbank te Arnhem.

Degenen, die tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 21 juli jl. betreffende het vestigen van het voorlopig voorkeursrecht in bovengenoemd gebied reeds een bezwaarschrift hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaar, gericht tegen bovengenoemd besluit van burgemeester en wethouders, wordt thans geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

Bemmel, 9 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard.

Naar boven