stcrt-2009-15028-001.png Voorbereidingsbesluit inzake buitengebied van de gemeente Oldebroek

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7, lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 september 2009 heeft verklaard dat voor het gehele buitengebied van de gemeente Oldebroek een integrale herziening van de geldende bestemmingsplannen ‘Buitengebied Oldebroek-Zuid` en ‘Buitengebied Oosterwolde` wordt voorbereid.

Het voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 3.7 Wro treedt in werking op 8 oktober 2009 en vervalt na een jaar na deze datum of op het moment van inwerkingtreding van het bestemmingsplan ter voorbereiding waarvan dit besluit is genomen.

Vanaf 8 oktober 2009 ligt het besluit met de daarbij behorende tekening waarop de situering en de begrenzing staan aangegeven voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Oldebroek bij de voorlichtingshoek (tegenover de receptie) tijdens werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur en de woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur.

Het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied 2007 is in overwegende mate een conserverend plan, maar bevat ook een aantal nieuwe ontwikkelingen. Met het nemen van een voorbereidingsbesluit wordt beoogd, dat deze ontwikkelingen niet kunnen worden gefrustreerd.

Ingediende aanvragen om bouw-, aanleg- of sloopvergunningen die weliswaar in overeenstemming zijn met het huidige bestemmingsplan maar in strijd zijn met de ruimtelijke uitgangspunten van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied 2007, kunnen worden aangehouden.

Het voorbereidingsbesluit is uitgezonderd van bezwaar en beroep en eventuele belanghebbenden kunnen hiertegen niet in verweer komen.

Voor een verdere toelichting wordt verwezen naar onze internetpagina www.oldebroek.nl waar het besluit digitaal kan worden geraadpleegd en/of kunt u contact opnemen met de heer G. Visscher van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (0525-638248).

Oldebroek, 7 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Oldebroek.

Naar boven