stcrt-2009-15026-001.png Bestemmingsplan ‘Beetsterzwaag – Van Lyndenpark’ vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 5 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Beetsterzwaag – Van Lyndenpark’ ongewijzigd vastgesteld.

Met ingang van 12 oktober 2009 ligt het bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis te Beetsterzwaag. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.opsterland.nl. (wonen, werken & inkomen/bouwen & wonen/ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen/ter inzage liggende bestemmingsplannen (+ kennisgevingen voorbereiding))

Strekking van het bestemmingsplan

Het plan omvat de realisering van twee appartementengebouwen en grondgebonden woningen in het dorp Beetsterzwaag. Het gaat in totaal om 63 woningen. De locatie wordt begrensd door de wegen De Skeakel, De Bou en de Gealeane. Daarnaast wordt een stuk bestaand bos ten noorden (gericht op bufferzone) en ten westen van de te ontwikkelen woningbouwlocatie in dit bestemmingsplan bestemd conform de huidige situatie (bos).

Reageren?

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorwaarde voor het instellen van beroep is dat de belanghebbende zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, tenzij hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en tenzij het betreft wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorztter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven