stcrt-2009-14996-001.png Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan ‘2e herziening Landelijk Gebied’

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik bekend, dat het bestemmingsplan ‘2e herziening Landelijk Gebied’ wordt voorbereid.

Toelichting

Aanleiding voor deze herziening is de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 24 juni 2009, nummer 200801865, over de ingediende beroepschriften naar aanleiding van het besluit van gedeputeerde staten van Utrecht d.d.12 februari 2008, nummer 2008INT217494, omtrent de goedkeuring van het bestemmingsplan Landelijk Gebied. Met deze herziening worden gelijk ook die onderdelen van het bestemmingsplan meegenomen waaraan gedeputeerde staten van Utrecht goedkeuring hebben onthouden en wordt een aantal ambtelijke wijzigingen verwerkt. Deze ambtelijke wijzigingen vloeien voort uit omissies in de voorschriften en op de plankaart. De wijzigingen op de plankaart betreffen veelal marginale bouwvlakcorrecties of het aanbrengen of verwijderen van een aanduiding.

Naar verwachting zal het bestemmingsplan in december 2009 in ontwerp ter visie worden gelegd. Het tijdstip van de tervisielegging zal nog worden bekendgemaakt in de Staatscourant, het Zenderstreeknieuws en op de website van de gemeente Lopik, www.lopik.nl .

Informatie

Met betrekking tot dit voornemen worden thans nog geen stukken ter inzage gelegd en wordt er nog geen gelegenheid geboden om zienswijzen naar voren te brengen. Er wordt geen onafhankelijke instantie gevraagd om advies over dit voornemen uit te brengen.

Heeft u naar aanleiding van deze vooraankondiging een vraag, dan kunt u contact opnemen met onze Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, telefoonnummer (0348) 559953.

Lopik, 7 oktober 2008

Burgemeester en wethouders van Lopik,

de secretaris,

H. Capel.

De burgemeester,

R.G. Westerlaken-Loos.

Naar boven