stcrt-2009-14958-001.png Bekendmaking goedkeuring ‘wijzigingsplan Herziening Schuurkerkpad Berlicum, woningbouw westzijde weg Schuurkerkpad’

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben bij besluit van 22 september 2009, nummer 1574927, goedkeuring verleend aan het ‘wijzigingsplan Herziening Schuurkerkpad Berlicum, woningbouw westzijde weg Schuurkerkpad’, zoals met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vastgesteld door burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel op 18 augustus 2009.

Het wijzigingsplan voorziet in de realisatie van circa tien woningen aan de westzijde van de weg Schuurkerkpad tussen het Abdij van Bernepad en het Kerkpad. Het bestemmingsplan ‘Herziening Schuurkerkpad Berlicum’, vastgesteld op 29 september 2005 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 11 april 2006, voorziet in de woningbouw door middel van een wijzigingsbevoegdheid met toepassing van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het gaat om twee-onder-een-kapwoningen en/of vrijstaande woningen. De woningen worden ontwikkeld door de gemeente en twee particuliere eigenaren. De uitgifte van de bouwkavels verloopt via het gemeentelijk inschrijfsysteem. De uitgifte van de gemeentelijke kavels zal pas plaats vinden nadat het wijzigingsplan onherroepelijk is.

Het goedgekeurde wijzigingsplan ligt van 9 oktober tot en met 19 november 2009 ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het gemeentehuis, Meanderplein 1 te Sint-Michielsgestel op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur. Buiten deze uren is inzage op afspraak mogelijk (073 5531111). Tevens zijn de stukken in te zien via de gemeentelijke website: www.sint-michielsgestel.nl. onder ‘Bekendmakingen’.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de goedkeuring van het wijzigingsplan. Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het goedkeuringsbesluit treedt dan pas in werking nadat het verzoek is afgewezen.

Sint-Michielsgestel, 8 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

de secretaris,

A.H.P.G. van de Kerkhof.

De burgemeester,

J.C.M. Pommer.

Naar boven