stcrt-2009-14943-001.png Vastgestelde bestemmingsplannen ‘Waterlaat 31 en Stökskesweg 42 Bergeijk’ en ‘Burg. Lindersweg 15, Bergeijk’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het volgende bekend.

De volgende bestemmingsplannen ‘Waterlaat 31 en Stökskesweg 42, Bergeijk’ en ‘Burg. Lindersweg 15, Bergeijk’ zijn in de vergadering van de gemeenteraad van 28 september 2009 door de gemeenteraad vastgesteld.

Deze vastgestelde bestemmingsplannen liggen met ingang van 8 oktober 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage op de afdeling Leefomgeving en Wonen, in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. De bestemmingsplannen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur, op dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur en daarbuiten na telefonische afspraak (tel. 0497-551302).

De vastgestelde bestemmingsplannen zijn ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl onder de kop ‘Bestemmingsplannen’.

  • Het bestemmingsplan ‘Waterlaat 31 en Stökskesweg 42, Bergeijk’ voorziet in een herziening van bovengenoemde percelen. Het plan houdt in dat er een koppelteken tussen deze twee percelen zal worden verwijderd, zodat er twee separate percelen ontstaan. Op Waterlaat 31 te Bergeijk ontstaat een volwaardig agrarisch bedrijf en op het perceel Stökskesweg 42 te Bergeijk zal een woonbestemming gelegd worden.

  • Het bestemmingsplan ‘Burg. Lindersweg 15, Bergeijk’ voorziet in een uitbreiding van een bestaand agrarisch bouwblok op het perceel aan de Burgemeester Lindersweg 15 te Bergeijk.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van deze vastgestelde bestemmingsplannen worden verkregen.

Gedurende de terinzagetermijn kan beroep tegen dit bestemmingsplan ingesteld worden. Het instellen van beroep is mogelijk voor:

  • degene die een zienswijze heeft ingebracht én belanghebbende is;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende de termijn van 8 oktober 2009 tot en met 19 november 2009. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 20 november 2009. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Bergeijk, 7 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters,

secretaris.

H.G.M. van de Vondervoort,

burgemeester.

Naar boven