stcrt-2009-14938-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Waalre-Noord, fase 1a’

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waalre maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 1 oktober 2009 het bestemmingsplan ‘Waalre-Noord, fase 1a’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan maakt de ontwikkeling mogelijk van de 1e fase van de nieuwe woonwijk die in Waalre (Waalre-Noord) wordt gerealiseerd. Het plan maakt de bouw mogelijk van grondgebonden woningen en appartementen voor diverse doelgroepen en in gevarieerde prijscategorieën.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ‘Waalre-Noord, fase 1a’ dat van 4 juni 2009 tot en met 15 juli 2009 ter inzage heeft gelegen. De gewijzigde vaststelling betreft een aantal ambtshalve wijzigingen. Gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Waalre-Noord, fase 1a’ heeft de gemeenteraad van Waalre, gezien het bepaalde in artikel 6.12 lid 2 onder a van de Wet ruimtelijke ordening, besloten voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het besluit van de gemeenteraad met de bijbehorende Nota van Wijzigingen, Nota van beantwoording zienswijzen en het gewijzigde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 8 oktober 2009 tot en met 18 november 2009 voor iedereen ter inzage bij de receptie op het gemeentehuis van Waalre (Koningin Julianalaan 19 te Waalre). Tevens is het besluit met bijhorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website, www.waalre.nl, vervolgens klikken op ‘actueel’ en daarna op ‘nieuwsberichten’.

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Een beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van (onderdelen van) het bestemmingsplan te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Waalre, 7 oktober 2009

Naar boven