stcrt-2009-14919-001.png Goedkeuring 2e uitwerkingsplan Rijnfront, 1e herziening

Burgemeester en wethouders van de gemeeente Oegstgeest maken ingevolge artikel 11 lid 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 1 september 2009, kenmerk PZH-2009-124950630A, het uitwerkingsplan ‘2e uitwerkingsplan Rijnfront, 1e herziening’ hebben goedgekeurd.

Het uitwerkingsplan 1e herziening dat nu door Gedeputeerde Staten is goedgekeurd betreft een deel van het plangebied van het 2e uitwerkingsplan. Aanleiding om een 2e uitwerkingsplan rijnfront, 1e herziening, op te stellen was dat Gedeputeerde Staten het 2e uitwerkingsplan Rijnfront gedeeltelijk van goedkeuring hebben onthouden.

Het gebied van het 2e uitwerkingsplan wordt globaal begrensd door:

  • het Rustenburgerpad aan de noordzijde,

  • de Oude Rijnsburgerweg aan de oostzijde,

  • de watergang ten noorden van het toekomstige landgoed aan de zuidzijde, en

  • de oever van de nieuw te graven Binnenrijn (waterloop parallel aan de Oude Rijn) aan de westzijde

  • daarnaast is het perceel Rijnhofweg 10A in het plangebied opgenomen.

De reden dat het 2e uitwerkingsplan gedeeltelijk van goedkeuring werd onthouden was dat naar de mening van de Provincie onvoldoende bescherming werd geboden aan mogelijk nog aanwezige archeologische waarden. Naderhand is uit onderzoek gebleken dat er in het gebied geen archeologische vondsten meer kunnen worden verwacht. Om die reden zijn de gedeelten die in het 2e uitwerkingsplan van goedkeuring werden onthouden nu opgenomen in het 2e uitwerkingsplan Rijnfront 1e herziening.

Voor wat bebouwings- en gebruiksmogelijkheden betreft wijkt het 2e uitwerkingsplan Rijnfront 1e herziening niet af van het oorspronkelijke 2e uitwerkingsplan Rijnfront. De enige wijziging betreft het vervallen van de verplichting om een aanlegvergunning aan te vragen als werkzaamheden in de grond worden uitgevoerd.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten alsmede het 2e uitwerkingsplan en het globale bestemmingsplan Rijnfront liggen met ingang van 8 oktober 2009 tot en met 18 november op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Rhijngeesteerstraatweg 13 in Oegstgeest.

Tegen het besluit van Geeputeerde Staten tot goedkeuring van het 2e uitwerkingsplan Rijnfront, 1e herziening, kan beroep worden ingesteld door

  • degene die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeente,

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zienswijzen in te dienen bij de gemeente.

Een beroep moet binnen de bovengenoemde termijn worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit omtrent goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500EA Den Haag, wordt ingediend, dan treedt het besluit van Gedeputeerde Staten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven