stcrt-2009-14914-001.png 3e Herziening bestemmingsplan Buitengebied gedeeltelijk onherroepelijk

Op 27 september 2007 heeft de gemeenteraad de 3e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied vastgesteld. Vervolgens hebben gedeputeerde staten van Zeeland het bestemmingsplan op 29 januari 2008 goedgekeurd.

Op 15 juli 2009 heeft de Raad van State het goedkeuringsbesluit voor zover het betreft de volgende onderdelen vernietigd:

  • in de begripsbepaling theeschenkerij de woorden ‘niet-alcoholische’ en ‘daarbij behorende’;

  • voorschriftenlijst 10 Lijst met bestaande ontheffingen kleinschalige kampeerterreinen in de gemeente Veere.

De overige onderdelen zijn onherroepelijk geworden.

De 3e herziening van het bestemmingsplan en de uitspraak van de Raad van State liggen met ingang van 8 oktober 2009 ter inzage op het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is tevens in te zien op de gemeentelijke website, www.veere.nl, onder ‘visie en beleid, bestemmingsplannen’.

De uitspraak van de Raad van State heeft tot gevolg dat de begripsbepaling van theeschenkerij thans luidt: een nieuwe economische drager, die alleen overdag en ’s avonds is geopend en waaruit dranken en etenswaren mogen worden verstrekt.

Het vernietigen van de voorschriftenlijst kleinschalige kampeerterreinen heeft tot gevolg dat er geen procedures gevoerd kunnen worden omtrent het uitbreiden van bestaande minicampings en het vestigen van nieuwe minicampings.

Naar boven