stcrt-2009-14906-001.png Bestemmingsplan en Exploitatieplan Hoek Kostverlorenstraat-Plataanlaan

Burgemeester en wethouders van Weesp maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 24 september 2009 het bestemmingsplan Hoek Kostverlorenstraat-Plataanlaan ongewijzigd heeft vastgesteld, alsmede het exploitatieplan Hoek Kostverlorenstraat-Plataanlaan gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de 3 percelen aan de Plataanlaan op de hoek met de Kostverlorenstraat. Het bestemmingsplan voorziet in een globale woonbestemming, die burgemeester en wethouders nader moeten uitwerken om de bouw van onder meer een markant appartementencomplex mogelijk te maken. Deze ontwikkeling maakt onderdeel uit van de stedenbouwkundige visie voor het herstructureringsproject Hart van Hogeweij.

Het exploitatieplan biedt de gemeente Weesp de mogelijkheid om kosten te verhalen en locatie-eisen te stellen. Aangezien het bestemmingsplan een globale status heeft, die nader uitgewerkt moet worden, heeft ook dit exploitatieplan een globaal karakter. Bij de uitwerking van het bestemmingsplan moet ook het exploitatieplan worden herzien.

Bij de vaststelling is in het exploitatieplan een ambtshalve wijziging aangebracht ten aanzien van het alsnog opnemen van de verhaalskosten voor het aanbrengen van geluidsreducerend asfalt.

Het bestemmingsplan, het exploitatieplan en het raadsbesluit met bijbehorende stukken liggen met ingang van 8 oktober 2009 gedurende 6 weken formeel ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Nieuwstraat 70a. Het informatiecentrum is op werkdagen geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur en op dinsdagavond van 17.30 tot 19.30 uur.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden, die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan en/of het exploitatieplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende, die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn/haar zienswijze kenbaar te maken.

Tegen de wijziging die bij de vaststelling van het exploitatieplan door de gemeenteraad is aangebracht kan een belanghebbende ook beroep instellen.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorts wijzen wij er op dat eveneens met ingang van 8 oktober 2009 de beroepstermijn aanvangt tegen de beschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder, zoals vastgesteld door Burgemeester en wethouders op 19 augustus 2009 en gepubliceerd in het Weesper Nieuws van 26 augustus 2009 (stukken liggen eveneens ter inzage).

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevrouw Brilman of de heer Gijzen van het team Ruimtelijke Ordening, telefoonnummer 0294-491 303/288.

De ter inzage gelegde stukken zijn gedurende de termijn ook te zien op de gemeentelijke website www.weesp.nl , onder ‘Bestuur en Beleid’, ‘Verordeningen en beleid’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’.

Disclaimer:

Aan de digitale publicatie en stukken kunnen geen rechten worden ontleend. De analoge stukken zijn juridisch gezien rechtsgeldig.

Weesp, 25 september 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp,

B. Horseling,

burgemeester.

C. Rootjes,

secretaris.

Naar boven