stcrt-2009-14892-001.png Bestendiging Wet voorkeursrecht gemeenten plangebied Bedrijvenstrip in Elspeet

Raadsbesluit

Het college van burgemeester en wethouders (hierna: ‘het college’) van de gemeente Nunspeet maakt op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van Nunspeet op 24 september 2009, op grond van het bepaalde in artikel 5 van de Wvg heeft besloten de gronden die liggen aan de Uddelerweg aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

Het gebied ligt globaal ten noorden van de Heetkamp, ten oosten van de Apeldoornseweg, ten zuiden van de Diepeweg en ten westen van de Uddelerweg.

Het aanwijzingsbesluit van de raad ligt tezamen met bijbehorende stukken, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren en/of rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 7 oktober 2009 tijdens kantooruren ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis. De eigenaren van de percelen of anderszins zakelijk gerechtigden op de percelen krijgen afzonderlijk bericht.

Rechtsgevolg

Dit raadsbesluit heeft tot gevolg dat het al gevestigde voorkeursrecht door het college wordt bestendigd op de dag na dagtekening van deze Staatscourant gedurende een periode van maximaal drie jaar. Het rechtsgevolg van dit besluit is dat eigenaren en beperkt gerechtigden pas tot vervreemding van hun onroerende zaak kunnen overgaan nadat de gemeente Nunspeet in de gelegenheid is gesteld die onroerende zaak te kopen.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan elke belanghebbende gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na de bekendmaking in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Nunspeet. In het bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering). Het bezwaarschrift moet gericht worden aan de raad van de gemeente Nunspeet, Postbus 79, 8070 AB Nunspeet.

Door het maken van bezwaar wordt dit besluit niet geschorst en kan, gelet op de betrokken belangen, daarvoor een verzoek om voorlopige voorziening ingediend worden bij de voorzieningenrechter van rechtbank Zutphen, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, voor zover onverwijlde spoed dat vereist. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Nunspeet, 6 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Nunspeet.

Naar boven