stcrt-2009-14868-001.png Onteigeningsplan ‘Castellum oud Heusden’

De gemeenteraad van Heusden maakt bekend, dat zij in haar vergadering van 29 september 2009 heeft vastgesteld het plan tot onteigening van gebouwde en ongebouwde eigendommen, welke zijn gelegen in het bestemmingsplan ‘Castellum oud Heusden’ dat door de gemeenteraad van Heusden is vastgesteld op 18 december 2007 en vervolgens op 26 augustus 2008 door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant is goedgekeurd.

Deze onteigening zal plaatshebben ter uitvoering van het bestemmingsplan ‘Castellum oud Heusden’, waarin aan het te onteigenen perceel de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Groen en Water’ is gegeven.

Het gebied, gelegen in de bebouwde kom van Oudheusden in de gemeente Heusden rond de Adrianus Loeffstraat, de Cornelis Verolmestraat, de Robrechtstraat en de Suitbertusstraat,zal worden gerevitaliseerd om de functionele en ruimtelijke situatie in deze kern te verbeteren. De ontwikkeling behelst de sloop van rijwoningen, de toevoeging van straten en parkeerplaatsen, daarmee tevens de herinrichting van het openbaar gebied. De gesloopte woningen worden vervangen door grondgebonden woningen, maisonnettes, ouderenwoningen en een castellum (gestapelde bouw), in totaal circa 40 woningen.

Om de realisering van het bestemmingsplan ‘Castellum oud Heusden’ als één geheel te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk dat de gemeente Heusden de volledige beschikking verkrijgt over alle in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Castellum oud Heusden’ gelegen onroerende zaken.

Het besluit tot onteigening ligt overeenkomstig artikel 84 van de Onteigeningswet met ingang van 12 oktober 2009 gedurende zes weken, derhalve tot en met 23 november 2009 ter inzage op de secretarie van de gemeentehuizen van Vlijmen en Drunen en de bibliotheek in Heusden.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad van Heusden hebben ingediend, hun bedenkingen tegen het hiervoor genoemde raadsbesluit tot onteigening schriftelijk kenbaar maken. Deze bedenkingen moeten worden gericht aan H.M. de Koningin door tussenkomst van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Postbus 20951, 2500 EZ ’s-Gravenhage.

Heusden, 7 oktober 2009

Naar boven