stcrt-2009-14846-001.png Besluit vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten plangebied ‘Doonheide-Boekelseweg’ Gemert

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gemert-Bakel maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de raad van de gemeente Gemert-Bakel op 3 september 2009, ingevolge het bepaalde in artikel 2 en artikel 3 van de Wet voorkeursrecht gemeenten heeft besloten percelen/perceelsgedeelten, gelegen in plangebied ‘Doonheide-Boekelseweg’, aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Op de bij het besluit behorende kaart staan de percelen/perceelsgedeelten aangeduid.

Het besluit van de gemeenteraad ligt tezamen met het voorstel aan de raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en lijst met aangewezen percelen/perceelsgedeelten, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden, alsmede de overige relevante gegevens betrekking hebbende op deze percelen/perceelsgedeelten, met ingang van 7 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder kosteloos ter inzage bij de afdeling Publieksservice, Ridderplein 1 te Gemert, geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur en maandagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur, buiten deze tijden na telefonische afspraak met het Projectbureau (telefoon 0492-378589). De eigenaren en zakelijk gerechtigden met betrekking tot de aangewezen percelen/perceelsgedeelten hebben omtrent het genomen besluit afzonderlijk bij aangetekende brief bericht ontvangen. Het besluit van de raad treedt in werking op 7 mei 2007 (daags na publicatie staatscourant).

Bezwaar en beroep

Op grond van artikel 6 lid 3 van de Wvg wordt het raadsbesluit aangemerkt als een besluit, zodat daartegen ingevolge de Algemene wet Bestuursrecht bezwaar en beroep openstaat. Tegen dit besluit kunnen ingevolge de Awb belanghebbenden binnen een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Gemert-Bakel. Het bezwaarschrift moet voorzien zijn van een dagtekening en van de naam en het adres van de indiener. Verder dienen aangegeven te worden het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt en de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Bezwaarden hebben de mogelijkheid om, wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten, een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te ’s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich richten tot de heer M. Emonds, werkzaam bij de afdeling Projecten via telefoonnummer 0492-378589.

Gemert, 2 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel.

Naar boven