stcrt-2009-14833-001.png Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan ‘Wilhelminapark e.o., eerste herziening’

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat met ingang van donderdag 8 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder het besluit van het College van Gedeputeerde Staten van Utrecht d.d. 22 september 2009 (kenmerk: 2009INT248051) omtrent de goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Wilhelminapark e.o., eerste herziening’, door de gemeenteraad vastgesteld op 5 februari 2009, ter inzage ligt. Gedeputeerde Staten hebben de ingediende bedenkingen ongegrond verklaard en het bestemmingsplan volledig goedgekeurd.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied dat globaal begrensd wordt door de Waterlinieweg in het oosten − met uitzondering van de waterpartij de Zilveren Schaats, de Biltstraat in het noorden, de Oosterspoorbaan in het westen en de Stadionlaan in het zuiden. De zuidwestgrens loopt globaal via de Bolstraat, de Bankstraat en de Baanstraat, naar de straat het Wilhelminapark, vervolgens via de Julianalaan, de Mecklenburglaan, de Abstederdijk, de Boomstraat en de Bosboomstraat naar de Adriaan van Ostadelaan.

Het doel van dit bestemmingsplan is drieledig: de verwerking van het goedkeuringsbesluit uit 2001 van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht op het bestemmingsplan Wilhelminapark e.o. en een aantal technische aanpassingen die de leesbaarheid en de uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan verbeteren. Als laatste wordt de begrenzing van het beschermd stadsgezicht aangepast aan de formele voordracht voor aanwijzing tot beschermd stadsgezicht.

De Gemeenteraad heeft bij de vaststelling via een ingebracht amendement een wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijziging heeft betrekking op het opnemen van de mogelijkheid voor de vestiging van een consumptiekiosk met toiletvoorzieningen in het Wilhelminapark.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 8 oktober 2009, dus tot en met 19 november 2009, ter inzage bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude) Utrecht, geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00−17.00 uur (op donderdag tot 21.00 uur) en zaterdag van 10.00−13.00 uur;

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling, Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht, geopend: maandag t/m vrijdag 9.00−17.00 uur;

  • Wijkbureau Oost, F.C. Dondersstraat 1, Utrecht, geopend: ma t/m vr: 09.00 tot 17.00 uur.

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht beroep worden ingesteld door:

  • een ieder die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend;

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat is geweest om, overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Naar boven