stcrt-2009-14823-001.png Ontwerpbestemmingsplan Landgoed Zuidelijke Kanaaldijk

Bij het loket Bouwen en milieu in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt vanaf 10 oktober 2009 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Zuidelijke Kanaaldijk ter inzage. Het loket is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 14.30 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630213. Voorts is het ontwerpbestemmingsplan in te zien via de website van de gemeente (http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/Buitengebied/)

Het bestemmingsplan beslaat ruwweg de (agrarische) gronden rondom het perceel Zuidelijke Kanaaldijk 4 en 5, gelegen in het Reggedal. De voorgenomen herziening leidt tot de realisatie van een nieuw landgoed en twee rood voor rood woningen nabij de Zuidelijke Kanaaldijk.

Bestemmingsplan Landgoed Zuidelijke Kanaaldijk is één van drie bestemmingsplannen die tot doel hebben een bedrijfsverplaatsing van een melkveehouderij in de robuuste ecologische verbindingszone naar een landbouwontwikkelingsgebied en de realisatie van ca 70 ha nieuwe natuur mogelijk te maken. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van de regeling voor nieuwe Landgoederen en Rood-voor-Rood. Bestemmingsplan Landgoed Schuilenburgerweg en bestemmingsplan Landgoed Veldhuizenweg zijn de overige plannen die deel uitmaken van dit gehele project.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling of elektronisch per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200,7440 AE Nijverdal (of elektronisch naar gemeentebestuur@Hellendoorn.nl).

Een zienswijze dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

Naar boven