stcrt-2009-14797-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoog Dalem’

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoog Dalem’ met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van woensdag 7 oktober 2009 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem. Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen is ook digitaal te raadplegen via onze internetsite www.gorinchem.nl onder de kop ‘ontwikkelingen/ruimtelijke ordening’.

Het bestemmingsplan is gericht op de realisatie van 1.400 woningen met voorzieningen in Hoog Dalem. Alle woningen worden geregeld door middel van een rechtstreekse eindbestemming. Op grond hiervan kunnen de nieuwe woningen en voorzieningen daadwerkelijk worden gerealiseerd. In het gebied zijn verder de bestaande, te handhaven functies opgenomen. Dit is gedaan omdat het geldende bestemmingsplan verouderd is en de gemeente op grond van de op 1 juli 2008 in werking getreden (nieuwe) Wet ruimtelijke ordening minimaal eens per 10 jaar haar bestemmingsplannen moet actualiseren. Hiermee wordt ook de bestemmingsregeling voor de bestaande percelen geactualiseerd. Voor de bestaande woningen geldt, dat deze dezelfde rechten krijgen als de nieuwe woningen in het plangebied. Voor de andere functies geldt dat zoveel mogelijk is aangesloten bij het geldende bestemmingsplan.

Globaal bezien wordt het plangebied van het bestemmingsplan begrensd door:

  • aan de westzijde door de bestaande woonwijk Laag Dalem;

  • aan de noordzijde door de Griendweg;

  • aan de zuidzijde door de Graaf Reinaldweg (N830);

  • aan de oostzijde door het buitengebied.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze indienen. Degene die mondeling een zienswijze wenst in te dienen, kan hiervoor een afspraak maken met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoonnummer (0183) 65 93 17. E-mailen kan naar: a.rietveld@gorinchem.nl.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

Gorinchem, 6 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Gorinchem,

de burgemeester.

De secretaris.

Naar boven