stcrt-2009-14796-001.png Vooraankondiging voorontwerpbestemmingsplan ‘Geluidszone bedrijventerrein Langs de Linge’

Conform artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven Burgemeester en wethouders van Gorinchem kennis dat zij het bestemmingsplan ‘Geluidszone bedrijventerrein Langs de Linge’ voorbereiden.

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is de bedrijfsverplaatsing van het bedrijf Kok Gorinchem naar het perceel Spijksedijk 56–58 Gorinchem. De huidige zonegrens ligt op korte afstand van deze locatie. Door de zone naar de noordzijde uit te breiden wordt voor de locatie extra geluidruimte gecreëerd waarmee de vestiging van Kok Gorinchem mogelijk wordt gemaakt.

Daarnaast sluit de huidige begrenzing van het industrieterrein niet aan bij de ruimtelijke inrichting van het gebied. Op bedrijventerrein ‘Oost I’ zijn geen zogenaamde ‘artikel 2.4-inrichtingen’ (grote lawaaimakers) gevestigd. De gemeente Gorinchem vindt de vestiging van dergelijke bedrijven in de toekomst ongewenst. Door ‘Oost I’ te onttrekken aan ‘Langs de Linge’ wordt de vestiging van deze 2.4-inrichtingen in de toekomst uitgesloten.

De geldende bestemmingsplannen waarop de onderhavige thematische herziening betrekking heeft, zijn de volgende:

  • Voor de inkrimping van de zone worden bestemmingsplan Bedrijventerrein-Oost alsmede Bedrijventerrein-Oost, eerste uitwerkingsplan herzien.

  • Voor de uitbreiding van de zone worden bestemmingsplan Buitengebied 2006 en bestemmingsplan Betuwelijn herzien.

Na vaststelling van onderhavige thematische wijziging zullen de bestemmingsplannen blijven gelden, waarbij aanvullend op deze bestemmingsplannen voor de betreffende zones waar de geluidszone danwel vergroot danwel verkleind wordt, de bepalingen van bestemmingsplan ‘Geluidszone bedrijventerrein Langs de Linge’ van toepassing zijn.

In het kader van de inspraakprocedure wordt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Geluidszone bedrijventerrein Langs de Linge’ in oktober 2009 ter inzage gelegd in de informatiehoek van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem, voor de duur van zes weken. Daarnaast zal het voorontwerpbestemmingsplan ook te raadplegen zijn op de gemeentelijke website. Gedurende de termijn van terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan kan iedereen een inspraakreactie kenbaar maken. De kennisgeving van de terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan wordt ook in oktober 2009 gepubliceerd in het huis-aan-huisblad ‘De Stad Gorinchem’ en langs elektronische weg op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl en op de website van de Staatscourant www.sconline.nl. Parallel aan de inspraakprocedure wordt het wettelijke vooroverleg gestart.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de heer P. van der Werff van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zijn telefoonnummer is (0183) 65 93 05. E-mailen kan naar p.vanderwerff@gorinchem.nl.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2, Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Gorinchem, 6 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Gorinchem,

de burgemeester.

De secretaris.

Naar boven