stcrt-2009-14723-001.png Aanwijzing gronden gelegen in toekomstig plangebied 'Overmeer-Zuid' (artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Voorlopige aanwijzing

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wijdemeren maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij op 29 september 2009 aan de raad van de gemeente Wijdemeren hebben voorgesteld om de percelen die gelegen zijn in het toekomstig plangebied ‘Overmeer-Zuid’ aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn. Het collegevoorstel treedt in werking de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin de terinzagelegging bekend gemaakt is (te weten op 1 oktober 2009) en vervalt van rechtswege drie maanden na dagtekening (te weten op 30 december 2009) tenzij de gemeenteraad voor deze datum tot aanwijzing besluit.

Planologische basis en ligging plangebied

Het collegebesluit heeft als planologische basis het concept Stedenbouwkundigplan ‘Overmeer-Zuid’. Het toekomstige plangebied is gelegen direct ten zuiden van de kern van Nederhorst den Berg aan de zuidkant van de bestaande woonwijk Overmeer. Het plangebied wordt begrensd door de Randweg N523 aan de oostzijde, het boezemkanaal aan de zuidzijde, de Vecht (Vreelandseweg) aan de westzijde en de bestaande wijk Overmeer aan de noordzijde.

Betrokken percelen

De bij de voorlopige aanwijzing betrokken percelen worden momenteel gebruikt voor terrein (grasland) en wonen. De beoogde bestemming is recreatie (sportvelden en tennisbanen) en de daarbij behorende (infrastructurele) voorzieningen. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het collegevoorstel behorende kaart en lijst van aangewezen percelen.

Aanbiedingsplicht

Het collegevoorstel heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 van de Wvg van toepassing is verklaard. De aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het collegevoorstel aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Wijdemeren te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan een ander mogelijk is.

Ter inzage legging

Het collegevoorstel d.d. 29 september 2009 met de daarbij behorende stukken (de lijst van en kaart van aangewezen percelen en de concept raadsstukken) liggen vanaf donderdag 1 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder kosteloos ter inzage bij de balie Ruimte en Economische Ontwikkelingen op het Gemeentehuis (Rading 1 te Loosdrecht). De openingstijden van het Gemeentehuis zijn maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Buiten deze uren kunnen de stukken op afspraak ingezien worden.

Bezwaar, beroep, voorlopige voorziening

Gedurende de vorengenoemde termijn van ter inzage legging (vanaf 1 oktober gedurende zes weken) kunnen belanghebbenden een tegen het collegevoorstel gericht bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het collegevoorstel waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijdemeren gericht te worden. Postadres: postbus 41, 1243 ZG ’s-Graveland. Vervolgens kunnen belanghebbenden, indien zij het niet eens zijn met de beslissing op het bezwaarschrift, beroep instellen bij de rechtbank te Amsterdam. Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Zienswijzen

Ter voorbereiding van het besluit van de raad, worden belanghebbenden tevens in de gelegenheid gesteld om vanaf 1 oktober 2009 gedurende zes weken schriftelijk en/of mondeling zienswijzen naar voren te brengen. De schriftelijke zienswijzen dienen aan de raad van de gemeente Wijdemeren gericht te worden. Postadres: postbus 41, 1243 ZG ’s-Graveland. Indien men mondeling zienswijzen naar voren wil brengen dan is dit mogelijk tijdens de vergadering van de (raads)commissie Ruimte & Economie op donderdag 4 november 2009. Uiterlijk op vrijdag 30 oktober 2009 dient men zich hiervoor aan te melden bij de heer E. Blok bereikbaar op het telefoonnummer (035) 65 59 421.

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren.

Naar boven