stcrt-2009-14713-001.png Gedeeltelijk goedgekeurd bestemmingsplan ‘Rhoon Dorp’

Burgemeester en wethouders van Albrandswaard maken ingevolge artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 22 september 2009 gedeeltelijk goedkeuring hebben verleend aan het besluit van de raad van 26 januari 2009 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Rhoon Dorp’ met bijbehorende stukken.

Het plan

Het bestemmingsplan ‘Rhoon Dorp’ heeft betrekking op de bebouwde kom van Rhoon ten zuiden van de Groene Kruisweg. Het bestemmingsplan heeft voornamelijk betrekking op de bestaande woongebieden, de bedrijventerreinen Overhoeken I, II, III en de Binnenbaan, het volkstuinencomplex en het centrum van Rhoon.

Voor het plangebied golden juridische regelingen, waarvan enkele al meer dan 30 jaar oud zijn.

Sommige regelingen sluiten dan ook niet meer aan bij het huidige beleid. Met het nieuwe plan wordt zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de actuele voorwaarden. Een andere belangrijke reden voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan is een aantal ontwikkelingen dat in ‘Rhoon Dorp’ wordt voorzien. In het bestemmingsplan zijn de ontwikkelingsgebieden aangeduid en is zo goed mogelijk beschreven onder welke voorwaarden die ontwikkelingen mogen plaatsvinden. Het bestemmingsplan ‘Rhoon Dorp’ is in gewijzigde vorm door de gemeenteraad in de vergadering van 26 januari 2009 vastgesteld.

Gedeputeerde Staten hebben op onderdelen aan het raadsbesluit goedkeuring onthouden. Onder meer betreft het hier in het kader van het archeologisch verplicht verkennend onderzoek de opgenomen vrijstelling voor terreinen met een oppervlakte tot 200 m2 in gebied B (art 4.1 sub b).

Ter inzage

Het besluit van GS van Zuid Holland van 22 september 2009 tot het gedeeltelijk goedkeuren van het plan ‘Rhoon Dorp’ met de bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 2 oktober 2009 tot en met donderdag 12 november 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage, in het gemeentekantoor van Albrandswaard bij Publiekszaken aan de Hofhoek te Poortugaal.

Het gemeentekantoor (publiekszaken) is op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 09.00 tot 16.30 uur en op dinsdag van 09.00 tot 15.00 uur, op woensdag van 17.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur. Tegen vergoeding van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Tevens is er een mogelijkheid om een digitale versie van het bestemmingsplan te bekijken op www.albrandswaard.nl, actuele info → bekendmakingen → bestemmingsplannen.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzageligging van zes weken kan door een belanghebbende beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State alsmede een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

1 oktober 2009

Het college van Albrandswaard.

Naar boven