stcrt-2009-14624-001.png Ontwerpbestemmingsplan en aanvaarden milieueffectrapport Cavelot

Burgemeester en wethouders van Sluis maken bekend dat met ingang van 1 oktober 2009 ter inzage liggen:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Cavelot

    Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een juridisch planologische basis voor het realiseren van een hoogwaardig verblijfsrecreatief gebied met 450 recreatiewoningen met daarbij behorende voorzieningen ten zuiden van Cadzand-Bad. Het plangebied beslaat ook het bestaande sportcomplex en is circa 48 hectare groot. Het gebied wordt globaal begrensd door de Noorddijk, de Badhuisweg (noordelijk deel), de Lange Strinkweg, de Bastingsweg en de Scheldestraat langs het uitwateringskanaal.

    De opzet van Cavelot is dat het de sfeer van een natuurlijke dorpsuitbreiding heeft. Voor de inrichting is gebruik gemaakt van ontstaansgeschiedenis van de omgeving van Cadzand-Bad en het resultaat is dan ook een landschappelijke inbedding van het plan als duindorp, waarbij de overgang van duinen naar polder verschuift van de Noorddijk naar de Lange Strinkweg. In het plangebied wordt circa 18 hectare aan openbaar toegankelijk groen en water gerealiseerd. De omvang van detailhandel- en horecafaciliteiten is beperkt gehouden. Daarnaast omvat het plan de mogelijkheid om welness voorzieningen te realiseren en beperkte medische verzorging te bieden in combinatie met een recreatief verblijf.

  • Het milieueffectrapport Cavelot

    De omschreven ontwikkeling van Cavelot is projectmer-plichtig. Doel van een milieueffectrapportage (MER) is dat milieuaspecten volwaardig worden meegenomen in de besluitvorming. Het besluit waarvoor het milieueffectrapport is opgesteld is het hiervoor omschreven ontwerpbestemmingsplan. Op 24 september 2009 heeft de gemeenteraad besloten het MER Cavelot te aanvaarden. Het MER beschrijft de voorgenomen activiteit, biedt inzicht in de milieueffecten van de verschillende alternatieven en onderbouwt het gekozen voorkeursalternatief. Deze alternatieven omvatten met name verschillende inrichtingsaspecten. Het bestemmingsplan richt zich op de juridisch-planologische regeling van de gemaakte keuze. De startnotitie MER, het advies van de Commissie MER over de richtlijnen voor het MER, het besluit inzake vaststelling van de richtlijnen, alsmede het besluit tot aanvaarding van het MER maken deel uit van de tervisielegging.

Het ontwerpbestemmingsplan en het milieueffectrapport met de daarbij behorende bijlagen liggen met ingang van donderdag 1 oktober 2009 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis, sector Publiek, balie VROM, Raadhuisplein 1 in Oostburg. De stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl. Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten openingstijden worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. Den Haan of de heer P. Van Herwaarden van de afdeling Ontwikkeling, tel. 0117-457 167.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan en het milieueffectrapport op de volgende wijze:

  • Schriftelijk: u kunt uw zienswijze richten aan de gemeenteraad van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

  • Mondeling:

    • a. u kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. Den Haan of de heer P. Van Herwaarden van de afdeling Ontwikkeling via tel. 0117-457 167.

    • b. op de algemene voorlichtingsavond voor de inwoners van Cadzand-Bad op 5 oktober 2009 om 19.30 uur. Deze avond vindt plaats in de sporthal, Noorddijk te Cadzand-Bad.

Wij maken u erop attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

Vervolgprocedure

Zienswijzen die zijn ingediend naar aanleiding van een milieueffectrapportage worden toegezonden aan de Commissie voor de MER. Voornoemde Commissie zal in haar advies aan de gemeenteraad over de inhoud van het MER, rekening houden met de ingebrachte zienswijzen.

De gemeenteraad zal daarna een besluit moeten nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan, inclusief het MER. Onder voorwaarden, genoemd in de wet, is het mogelijk om beroep en/of een verzoek tot schorsing in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Gemeente Sluis

Postbus 27, 4500 AA Oostburg

Tel. 0117-457 000

e-mail info@gemeentesluis.nl

website www.gemeentesluis.nl

Oostburg, 30 september 2009

J.F. Sala,

burgemeester.

M.M.M.F. de Schwartz,

wnd. secretaris.

Naar boven