stcrt-2009-14616-001.png Goedgekeurd bestemmingsplan Maaskernen

Gedeputeerde Staten van Limburg (GS) hebben op 8 september 2009 het besluit van de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Maaskernen’ goedgekeurd. Het plan betreft de integrale herziening van alle bestemmingsplannen van de woongebieden Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Lottum, Grubbenvorst en Melderslo.

Bij GS is één bedenking tegen het plan ingebracht welke door GS ongegrond is verklaard.

Door GS is goedkeuring onthouden aan de bestemming ‘Maatschappelijk’ van de hoeklocatie Schoolstraat/Ursulinenweide 2 te Grubbenvorst.

Het besluit tot goedkeuring en het bestemmingsplan liggen vanaf maandag 5 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage in de informatiehoek van de gemeente Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6 te Horst. De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag 09.00–12.00 uur en van 14.00–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 09.00–12.00 uur en van 14.00–17.00 uur.

Daarnaast wordt het bestemmingsplan gepubliceerd op de website www.horstaandemaas.nl.

Beroep

Tegen het goedkeuringsbesluit van GS kan binnen de inzagetermijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn bedenkingen heeft ingebracht tegen het bestemmingsplan bij het college van Gedeputeerde Staten van Limburg, of door een belanghebbende die aantoont dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat is geweest dit tijdig te doen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot goedkeuring van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van voornoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Horst, 1 oktober 2009

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.H.C. van Rooij,

burgemeester.

A.P.M. ter Voert,

secretaris.

Naar boven