Regeling van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 17 september 2009, nr. K&L2009053620, houdende wijziging van de Subsidieregeling milieugerichte technologie (ophoging subsidieplafond)

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

Gelet op artikel 15.13, eerste tot en met derde lid, van de Wet milieubeheer;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling milieugerichte technologie wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 2.2.8 wordt ‘€ 6.500.000,–’ vervangen door: € 8.000.000,–.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 9 september 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 17 september 2009

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

TOELICHTING

Het kabinet investeert fors in de economie om de huidige economische crisis te bestrijden. Brancheorganisaties als FME-CWM, VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een beroep gedaan op de overheid om extra mogelijkheden (binnen de bestaande subsidie- en kredietregelingen) te creëren voor het bedrijfsleven. In samenspraak met de Minister van Economische Zaken heb ik besloten het bedrijfsleven tegemoet te komen via onder andere het programma Milieu & Technologie. Het beschikbare budget binnen deze subsidieregeling van 4,5 miljoen euro voor 2009 is op 9 juli 2009 opgehoogd met een bedrag van 2 miljoen euro. Het subsidiebudget wordt nogmaals opgehoogd met 1,5 miljoen euro. Dit extra budget is alleen beschikbaar voor projectaanvragen die voorafgaand aan de sluitingsdatum van 9 september 2009 bij SenterNovem zijn ingediend.Deze verruiming van het subsidiebudget betekent dat het programma een groter aantal milieugerichte innovaties financieel kan ondersteunen.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

Naar boven