stcrt-2009-14513-001.png Ontwerpbestemmingsplan Stad Appingedam, deelplan Centrumgebied

Burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Stad Appingedam, deelplan Centrumgebied’ gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Deze publicatie volgt uit artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Stad Appingedam, deelplan Centrumgebied’ betreft een actualisatie van de geldende bestemmingsplannen die liggen in het stadscentrum van Appingedam, waaronder het beschermd stadgezicht. Voor de woongebieden (woonwijken) is op 29 januari 2009 al een bestemmingsplan vastgesteld. Voor de bedrijventerreinen en het aangrenzende agrarisch gebied worden twee aparte bestemmingsplannen gemaakt.

Daarnaast wordt voor enkele locaties een regeling gegeven voor nieuwbouw/herstructurering, zoals voor het gebied bekend als Overdiep. Dat gebied ligt ten zuiden van het Nieuwe Diep, ten oosten van de Groeve, ten noorden van de Olingermeeden en ten westen van de Woldweg.

Inzagetermijn

Het ontwerpbestemmingsplan, bestaande uit plankaart, planregels en plantoelichting, ligt vanaf donderdag 1 oktober 2009 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op de Publieksbalie van het Stadskantoor Appingedam, Wilhelminaweg 14, Appingedam.

Tevens zijn deze stukken beschikbaar gesteld voor raadpleging op de site van de gemeente Appingedam: www.Appingedam.nl

Zienswijze indiening

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad p.a. Postbus 15, 9900 AA Appingedam. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer C.C. van Essen, telefoonnummer 0596-691170.

Appingedam, 15 september 2009

Burgemeester en wethouders van Appingedam,

H.K. Pot,

burgemeester.

J.G. de Jonge,

secretaris.

Naar boven