stcrt-2009-14510-001.png Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Wilhelminapark en Geesten’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Wilhelminapark en Geesten’ met ingang van donderdag 1 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plangebied Wilhelminapark en Geesten ligt in het zuid-oostelijk deel van de gemeente Oegstgeest en wordt begrensd door de A44 in het westen, door de Rijnzichtweg- Geversstraat-Leidsestraatweg in het noorden en noord-oosten en door de gemeentegrens in het zuid-oosten en zuiden.

Het parkachtige gebied omvat het vroeg 20e-eeuwse villapark Wilhelminapark en de voormalige buitenplaatsen Endegeest en Rhijngeest, met tegenwoordig een aantal al dan niet psychiatrische klinieken, die in belangrijke mate het karakter van het plangebied bepalen.

Voor het plangebied vigeren thans de bestemmingsplannen ‘Centrum’, ‘Partiële herziening bestemmingsplan Centrum’, ‘3e partiële herziening bestemmingsplan Centrum (“Regeling bijgebouwen”)’ en ‘Endegeest’.

Op 26 oktober 2007 is een groot deel van het bestemmingsplangebied door het Rijk aangewezen als beschermd dorpsgezicht, eveneens Wilhelminapark en Geesten genaamd.

Om het beschermd dorpsgezicht in voldoende mate te beschermen, is voor dit gebied een gedetailleerde bestemming opgenomen conform het huidige gebruik.

Voorts beoogt deze procedure voor het gehele bestemmingsplangebied een actueel planologisch-juridisch kader tot stand te brengen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 1 oktober 2009 tot en met 11 november 2009 op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, Oegstgeest. Tevens zijn het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente Oegstgeest www.oegstgeest.nl

Gedurende deze terinzagetermijn kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Naar boven