stcrt-2009-14488-001.png Vaststelling Beeldkwaliteitsplan (Stedenbouwkundige onderbouwing VNN Eelde – locatie Hoog Hullen) en Bestemmingsplan Buitengebied Eelde, herziening Hoog Hullen

De gemeenteraad van Tynaarlo heeft in haar vergadering van 8 september 2009 het Beeldkwaliteitsplan voor de locatie Hoog Hullen vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeenteraad het Bestemmingsplan Buitengebied Eelde, herziening Hoog Hullen, gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplangebied bestaat uit een deel van het terrein van Verslavingszorg Noord Nederland (VNN): het huis Hooghullen (en de aangebouwde vleugels) en het ten zuidwesten daarvan liggende sportveld/grasveld. Het plangebied wordt omsloten door de weg ‘Oosterbroek’ en is bereikbaar via de Burgemeester Legroweg.

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Eelde, herziening Hoog Hullen is opgesteld teneinde voor de klinische afdelingen Hoog Hullen, Breegweestee en het Intramuraal Motivatiecentrum vervangende nieuwbouw in twee bouwvolumes te realiseren en vervangt gedeeltelijk het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Eelde uit 1996.

Ten opzichte van het ontwerpplan is het vastgestelde plan op één punt gewijzigd. Dit betreft een nadere aanduiding van de secundaire ontsluiting via de weg ‘Oosterbroek’ in de Regels (artikel 3) en op de Verbeelding.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit met bijlagen, alsmede het Beeldkwaliteitsplan, liggen met ingang van vrijdag 23 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Tynaarlo. Het bestemmingsplan kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 tot 17.00 uur, op donderdag van 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak. Daarnaast is het plan ter raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.tynaarlo.nl

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor wat betreft de wijzigingen ten opzicht van het ontwerpplan kunnen belanghebbenden, ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Als u tegen een besluit beroep instelt heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Tynaarlo, team planontwikkeling, telefoonnummer 0592-266662.

Naar boven