stcrt-2009-14471-001.png Goedkeuring uitwerkingsplan ‘Velserbroek 35e uitwerking’ van het bestemmingsplan ‘Velserbroek’

Burgemeester en Wethouders van Velsen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 11, lid 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij besluit van 16 september 2009, verzonden op 17 september 2009, goedkeuring hebben verleend aan het door het college van Burgemeester en Wethouders van Velsen op 1 september 2009 vastgestelde uitwerkingsplan ‘Velserbroek 35e uitwerking’ (uitwerking ex artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) met daarbij behorende plankaart en voorschriften.

Het uitwerkingsplan voorziet in een planologische regeling voor de aansluiting van de bedrijventerreinen Broekerwerf en Broekerdreef op de A208. Krachtens het huidige bestemmingsplan ‘Velserbroek’ rust op de op- en afrit van de A208 en de naastgelegen gronden de bestemming ‘uit te werken woondoeleinden’. Hierin is opgenomen dat de gronden onder andere mogen worden uitgewerkt in verkeersfuncties. Thans bestaan er concrete plannen om een aansluiting te realiseren van de bedrijventerreinen Broekerwerf en Broekerdreef op de A208. Het uitwerkingsplan is zo opgesteld dat ter plaatse de bestemming wordt uitgewerkt in ‘groenvoorzieningen’, ‘verkeersdoeleinden’ en ‘water’.

Belanghebbenden kunnen met ingang van de dag na deze publicatie tegen dit besluit schriftelijk beroep instellen. Het beroepschrift moet binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is gepubliceerd, zijn ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

Het besluit treedt in werking op de dag van publicatie. Totdat op het beroep is beslist kan door de indiener van een beroep tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd.

Het goedkeuringsbesluit en het uitwerkingsplan met bijbehorende stukken kunnen met ingang van de dag na deze publicatie worden ingezien bij de receptiebalie in het stadhuis aan het Dudokplein 1 te IJmuiden. Tijdens werkdagen kunnen belangstellenden het plan inzien van 09.00 tot 16.00 uur. Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Eveneens is een exemplaar in te zien bij de Centrale Bibliotheek IJmuiden gedurende de gebruikelijke openingstijden

Naar boven