stcrt-2009-14452-001.png Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Basisschool de Brug Westervoort

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikelen 3.8 en 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

In zijn vergadering van 21 september 2009 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Basisschool de Brug Westervoort vastgesteld. Het plan voorziet in de vervangende nieuwbouw van de gelijknamige basisschool aan de Schoolstraat 7 te 6931 DV Westervoort. Het plan omvat:

  • een planverbeelding (kaart), -toelichting en -regels;

  • diverse onderzoeken/rapporten (onder meer geluid, archeologie, luchtkwaliteit, bodem, natuurtoets, vleermuizenonderzoek, asbestinventarisatie).

Het bestemmingsplan is zowel analoog als digitaal vastgesteld. Bij de vaststelling zijn geen wijzigingen aangebracht. In dezelfde vergadering heeft de gemeenteraad besloten om voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het raadsbesluit en -voorstel en het bestemmingsplan liggen ingang van 1 oktober tot en met 11 november 2009 (zes weken) ter inzage bij de receptie van de afdeling Publiekszaken (publieksbalie) van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt de stukken elke werkdag inzien van:

  • a. 08.00-12.30 uur (zonder afspraak);

  • b. 14.00-16.00 uur (op afspraak: 026-31 79 231; woensdagmiddag zonder afspraak);

  • c. 18.00-20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis). Tegen betaling van de kosten op grond van de legesverordening kunt u een kopie van de stukken krijgen.

Tijdens deze periode van zes weken kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Tijdens die periode is het ook mogelijk om een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzitter van deze afdeling. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn is afgelopen. De werking daarvan wordt echter opgeschort indien een voorlopige voorziening is gevraagd en zolang daarop nog niet is beslist.

Op 4 augustus 2009 hebben wij een besluit genomen tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder voor dit project. Een belanghebbende kan binnen zes weken na deze bekendmaking tegen dat besluit op de hierboven genoemde wijze ook beroep instellen en voorziening vragen.

De beroepstermijn daarvoor vangt, in afwijking van artikel 6.8 van de Algemene wet bestuursrecht, op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder/de Wet milieubeheer gelijktijdig aan met de termijn, waarbinnen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep kan worden aangetekend.

Deze bekendmaking met de bijbehorende stukken wordt ook geplaatst op de gemeentelijke website. Kijk hiervoor op www.westervoort.nl. Wilt u nadere inlichtingen? Neemt u dan gerust contact op met de heer E.G.A. van Karnenbeek van de afdeling Ruimte & Samenleving. Hij is bereikbaar onder doorkiesnummer 026-31 79 231.

Westervoort, 30 september 2009

Burgemeester en wethouders,

de secretaris,

A. Vink.

De burgemeester,

J.J.G.M. Geukers.

Naar boven