stcrt-2009-14443-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Buitengebied in Ontwikkeling’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel maken bekend dat de ontwerp Gebiedsvisie Buitengebied in Ontwikkeling Veghel, zijnde een structuurvisie, en het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, herziening Buitengebied in Ontwikkeling’, ter voldoening aan respectievelijk artikel 3:11 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage liggen. De stukken liggen met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken (tot en met 11 november 2009) voor eenieder tijdens openingstijden ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, en tijdens openingstijden in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1. Tevens is het bestemmingsplan elektronisch raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Doel van de Gebiedsvisie Buitengebied in Ontwikkeling Veghel is het bevorderen van de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied en de samenhang met de dorpskernen accentueren. Van alle functies die in het gebied te vinden zijn, zoals wonen, land- en tuinbouw, recreatie, bedrijvigheid, sociaal culturele functies is een uitgebreide analyse gemaakt. Per gebied is de ontwikkelingsrichting aangegeven.

De Gebiedsvisie bestaat uit vier delen. Deel 1 beschrijft de visie op hoofdlijnen, deel 2 dient als achtergronddocument, deel 3 bevat de regeling tegenprestaties en deel 4 is de partiële herziening van het bestemmingsplan Landelijk gebied, waarin een deel van de ontwikkelingsmogelijkheden zoals opgenomen in deel 1 planologisch is doorvertaald. Doel is de gebiedsvisie de status te geven van structuurvisie, zodat deze een wettelijke basis vormt voor locatiegerichte planontwikkeling.

Gedurende deze termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerp kenbaar maken aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veghel, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor mondelinge reacties kan men terecht via het telefoonnummer (0413) 38 65 56 van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen.

Veghel, 30 september 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Naar boven