stcrt-2009-14438-001.png Bestemmingsplan ‘Ovezande, gedeelte woningbouwlocatie-sportcomplex Nieuwstraat’

Burgemeester en wethouders van Borsele maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het door de gemeenteraad op 17 september 2009 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Ovezande, gedeelte woningbouwlocatie-sportcomplex Nieuwstraat’ van 30 september 2009 tot en met 10 november 2009 voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Ovezande, gedeelte woningbouwlocatie-sportcomplex Nieuwstraat’ heeft betrekking op de locatie aan de zuidoostzijde van de kern Ovezande, waar nu nog het huidige sportcomplex ligt. Het plan maakt de realisatie van 15 vrijstaande woningen mogelijk. Daarnaast is er ruimte voor een nieuw voetbalveld met een trainingsveld en drie tennisbanen. De nieuw te bouwen accommodatie zal gezamenlijk door de voetbal- en tennisvereniging worden gebruikt.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan onderstaande wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp:

Regels

  • a. Lid 3.4.2. komt te vervallen;

  • b. Lid 3.4.3. wordt vernummerd tot 3.4.2. en luidt als volgt: ‘Bij de toepassing van een wijzigingsbevoegdheid als bedoeld in lid 3.4.1 is artikel 11.2 van toepassing.’

Plankaart

Op de groenstrook, gelegen achter de percelen Nieuwstraat 15 en Strobbelhoekstraat nrs. 18, 20, 22, 24 en 26, is de aanduiding ‘Wro-zone-wijzigingsgebied 2’ komen te vervallen.

Toelichting

In de toelichting zijn enkele tekstuele wijzigingen aangebracht.

Tervisielegging

Het bovengenoemde bestemmingsplan ligt, samen met het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, in de periode van 30 september 2009 tot en met 10 november 2009 ter inzage in het gemeentehuis van Borsele, Stenevate 10 te Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Het raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn ook te raadplegen op de website van de gemeente Borsele www.borsele.nl/bestemmingsplan.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (beroepstermijn) kan een belanghebbende tegen de vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Heinkenszand, 29 september 2009

Naar boven