stcrt-2009-14418-001.png Ontwerpbestemmingsplan Schilderskwartier en ontheffing hogere waarde

Het ontwerpbestemmingsplan Schilderskwartier wordt ter inzage gelegd.

Tevens ligt ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Plangebied

Het plangebied wordt begrensd door de wegen ’s Gravensloot, Meerkoetlaan en Van Helvoortlaan en de waterwegen Singel, Oude Rijn en De Grecht.

Doel

Het bestemmingsplan is een zogenaamd conserverend plan. De huidige bebouwing en gebruiksmogelijkheden zijn als uitgangspunt genomen voor de nieuwe bestemmingsplanregels. In een aantal gevallen heeft nieuwe milieuwetgeving tot enkele beperkingen geleid.

In het plan zijn geen nieuwbouwlocaties opgenomen, waar de wettelijke procedures nog niet onherroepelijk voor zijn. Deze zijn buiten het bestemmingsplan gelaten en zullen in een volgende herziening worden meegenomen.

Ontwerpbestemmingsplan inzien

U kunt het plan en overige relevante stukken inzien van vrijdag 2 oktober 2009 tot en met donderdag 12 november 2009 op de onderstaande locaties.

Het Stadhuis

De koepel:

Blekerijlaan 14, Woerden

Geopend: ma 8.30–19.30 di t/m do 8.30–16.30 vr 8.30 t/m 12.30

Tevens ligt er een exemplaar ter inzage bij het omgevingsloket (beperkte openingstijden)

Besluit hogere waarden

Ten behoeve van het bovengenoemde bestemmingsplan is het voornemen om voor het behoud van woningbouwmogelijkheden aan de Leidsestraatweg hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting vast te stellen. Het gaat om het stuk tussen de Zandwijksingel en de Jozef Israelslaan.

Periode van terinzagelegging

In de periode van vrijdag 2 oktober 2009 tot en met donderdag 12 november 2009 is het voor een ieder mogelijk schriftelijk en mondeling zienswijzen in te dienen tegen zowel het ontwerpbestemmingsplan als ontwerpbesluit hogere waarden.

Schriftelijke zienswijzen

Schriftelijke zienswijzen kunt u, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Schilderskwartier’ op de envelop, indienen bij:

Gemeenteraad Woerden

t.a.v. dhr. A. Barelds

Postbus 45

3440 AA Woerden

Mondelinge zienswijzen

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar (dhr. A. Barelds) via telefoonnummer (0348) 428494

Naar boven