stcrt-2009-14409-001.png Onherroepelijk en gedeeltelijk onherroepelijk geworden bestemmingsplannen gemeente Epe

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat de volgende bestemmingsplannen onherroepelijk zijn geworden:

Bestemmingsplan ‘Vulcanus, 1e partiële herziening’

Dit bestemmingsplan omvat de planologische regeling ten behoeve van de bouw van 16 woningen en 8 appartementen op het voormalig terrein van de ijzergieterij in Vaassen.

Bestemmingsplan ‘Klaarbeek’

Dit bestemmingsplan voorziet in de bouw van circa 260 woningen en de aanleg van een natuurijsbaan in een gebied gelegen aan de zuidrand van de kern Epe.

Bestemmingsplan ‘Kerkhofweg - Emst’

Het bestemmingsplan omvat de planologische regeling ten behoeve van de bouw van ongeveer 80 woningen aan de Kerkhofweg te Emst.

Bestemmingsplan ‘Buitengebied, 7e partiële herziening Wellnesscentrum De Veluwse Bron, Correctieve herziening 2008’

Deze herziening is opgesteld omdat de Raad van State goedkeuring heeft onthouden aan een deel van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e p.h., wellnesscentrum De Veluwse Bron’. Uit natuuronderzoek is gebleken dat de voorgenomen plannen niet strijdig zijn met het beleid voor de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Bestemmingsplan ‘Groene Bedrijvenpark Vaassen, 1e partiële herziening’

Het bestemmingsplan voorziet in een passende bestemming voor het perceel Bossenbroekerweg 10 (Groen Gilde) te Vaassen. Daarnaast wordt met het plan het bouwen van een nieuwe loods mogelijk.

Bestemmingsplan ‘Schaveren 2002, artikel 30 herziening (Verloren Beekweg 1)’

Deze correctieve herziening bevat de planologisch juridische regeling om bedrijfsbebouwing te vervangen door een woongebouw met twee wooneenheden met beide een atelier aan de Verloren Beekweg 1 te Emst.

Bestemmingsplan ‘Oene-West’

Het woningbouwplan ‘Oene-West’ voorziet in de bouw van 24 woningen. Het woningprogramma bestaat uit 4 vrijstaande woningen, 6 woningen type twee-onder-een-kap en 14 rijwoningen.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat de volgende bestemmingsplannen gedeeltelijk onherroepelijk zijn geworden:

Bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Kweekweg’

Dit bestemmingsplan omvat de planologische regeling voor het gebruik van de gronden en gebouwen op het huidige bedrijventerrein Kweekweg. Ook is in dit plan de zuidelijke en oostelijke uitbreiding van het bedrijventerrein opgenomen. Tegen de goedkeuring van dit bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Raad van State heeft nog geen uitspraak gedaan over de ingediende beroepschriften. Dit bestemmingsplan is daarom onherroepelijk geworden met uitzondering van twee locaties: Kweekweg 9 en het terrein ten zuiden van de Oenerweg waar een uitbreiding van het bedrijventerrein is voorzien met bouwmarkten en aanverwante bedrijven.

Bestemmingsplan ‘Oosterhof Heggerenk’

Dit bestemmingsplan omvat de planologische regeling voor het gebruik van de gronden en gebouwen in de kern Vaassen voor de wijken Oosterhof en Heggerenk. Dit bestemmingsplan is onherroepelijk geworden met uitzondering van het op de plankaart aangegeven roodomlijnde perceel met acht woningen aan de Kornoeljestraat waaraan Gedeputeerde Staten goedkeuring hebben onthouden.

De (gedeeltelijk) onherroepelijk goedgekeurde bestemmingsplannen liggen permanent ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe. De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00−12.00 uur en op woensdag van 8.00−20.00 uur.

Epe, 29 september 2009

Naar boven