stcrt-2009-14396-001.png Ontwerpbestemmingsplan Golfbaan Enter

De eigenaar van de gronden aan de Wierdenseweg 29 heeft een verzoek om planologische medewerking ingediend voor de ontwikkeling van een 9-holes golfaccommodatie aan de Wierdenseweg. Volgens het ter plaatse geldende bestemmingsplan kan aan het verzoek geen gevolg worden gegeven, omdat het niet past in dat bestemmingsplan. De gemeente is echter bereid dat plan te herzien.

Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen ‘Golfbaan Enter’. In dit ontwerpbestemmingsplan is geregeld dat op de aangegeven gronden een golfbaan met 9 holes en een drivingrange gelegenheid kan worden opgericht. Concreet betekent dit dat de gronden hiervoor worden (her)ingericht. De golfbaan wordt ingepast in het landschap en er wordt een afslaggebouw opgericht.

Met de aanvrager is een exploitatieovereenkomst afgesloten.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 1 oktober 2009 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Tevens is het bestemmingsplan in te zien via de Website www.wierden.nl.

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt kan iedereen zijn of haar zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze kan op een aantal manieren ingediend worden:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan het ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via de website. In dit geval kunt u gebruik maken van het formulier ‘Zienswijzen en bedenkingen’ dat u kunt vinden op onze website.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen (tel. 0546-580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Vervolgprocedure

Na verwerking van de zienswijzen zal het bestemmingsplan ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Dat wordt gepubliceerd in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op onze website www.wierden.nl.

Naar boven