stcrt-2009-14367-001.png Vestiging voorkeursrecht Centrumplan Eerbeek

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Brummen maken op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad op 24 september 2009, conform het bepaalde in artikel 2 en artikel 5 Wvg heeft besloten gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. De gronden liggen in het ‘Centrumplan Eerbeek’, aan de Stationstraat en het Beekpad te Eerbeek. Aan deze gronden worden de bestemmingen ‘Maatschappelijke functies’, ‘Horeca, commerciële ruimte, kantoor, dienstverlening’ en ‘Horeca, commerciële ruimte, kantoor, dienstverlening, wonen, openbare ruimte, verkeer, parkeren’ toegedacht. Het besluit treed in werking de dag na publicatie in de Staatscourant.

Ter inzage

Met ingang van de dag na publicatie in de Staatscourant ligt het besluit van de raad, tezamen met het raadsvoorstel en bijbehorende stukken, zijnde tekening waarop de aangewezen percelen staan aangegeven en een lijst met de aangewezen percelen voor eenieder zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Het gemeentehuis is gevestigd aan de Engelenburgerlaan 31 te Brummen. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Bezwaar en beroep

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen het besluit van de raad van 24 september 2009 en wel vanaf de dag na publicatie in de Staatscourant gedurende een termijn zes weken. Het bezwaarschrift kan worden gericht aan: De raad van de gemeente Brummen, Postbus 5, 6970 AA Brummen

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste vermelden:

  • 1. De naam en het adres van de indiener;

  • 2. De dagtekening;

  • 3. Een omschrijving van de beslissing waartegen bezwaar wordt, en zo mogelijk met een kopie van de beslissing;

  • 4. De redenen waarom bezwaar wordt maakt;

Voorlopige voorziening

Indien belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de edelachtbare Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 9008, 7200 GJ te Zutphen.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Brummen te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en gevolgen hiervan.

24 september 2009

Burgemeester en wethouders van Brummen.

Naar boven