2e Wijziging Besluit tarieven Dienst Wegverkeer 2009

16 september 2009

Nr. JBZ 2009/2717

De directie van de Dienst Wegverkeer,

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit tarieven Dienst Wegverkeer 2009 van 16 december 2008, Nr. JBZ 2008/1175 (Stcrt. 2008, nr. 2709) wordt gewijzigd als volgt:

A

Aan Artikel 2.6.5 Aanvraag en toezicht erkenning bedrijfsvoorraad wordt na het onderdeel c van lid 5, een nieuw onderdeel d toegevoegd, dat luidt:

  • d. Per melding van overdracht van een voertuig aan een in het buitenland woonachtig of gevestigd persoon, als bedoeld in artikel 32, derde lid, van het Kentekenreglement, dan wel per melding van het voorgoed buiten Nederland brengen, als bedoeld in artikel 33, vierde lid, van het Kentekenreglement, door degene aan wie een bevoegdheid tot melding voorgoed buiten Nederland brengen voor voertuigen zonder opname in de eigen bedrijfsvoorraad is verleend: € 0,61.

B

Na Artikel 2.6.7 wordt een nieuw artikel ingevoegd, dat luidt:

Artikel 2.6.7A Aanvraag en toezicht bevoegdheid melding voorgoed buiten Nederland brengen voor voertuigen zonder opname in de eigen bedrijfsvoorraad (bevoegdheid export dienstverlening)

  • 1. De aanvrager van de bevoegdheid tot melding voorgoed buiten Nederland brengen voor voertuigen zonder opname in de eigen bedrijfsvoorraad, is ter vergoeding van de kosten van de behandeling van de aanvraag verschuldigd: € 50,00.

  • 2. Degene aan wie, op grond van het Besluit tot het verlenen van mandaat aan de Dienst Wegverkeer met betrekking tot het aanwijzen van exportdienstverleners, een bevoegdheid tot melding van het buiten Nederland brengen van voertuigen zonder opname in de eigen bedrijfsvoorraad is verleend, is ter vergoeding van de kosten van het toezicht jaarlijks een tarief verschuldigd van: € 50,00.

ARTIKEL II. INWERKINGTREDING

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

ARTIKEL III. CITEERTITEL

Dit besluit wordt aangehaald als 2e Wijziging Besluit tarieven Dienst Wegverkeer 2009.

Dit besluit wordt met de toelichting in de Staatscourant geplaatst.

De directie van de RDW,

de Algemeen Directeur,

J.G. Hakkenberg.

TOELICHTING

Door de Minister van Verkeer en Waterstaat is aan de RDW de bevoegdheid gemandateerd om bedrijven als exportdienstverleners aan te wijzen. Wanneer een voertuig wordt geëxporteerd mogen de exportdienstverleners aan de RDW melden dat een voertuig wordt geëxporteerd en een exportkentekenbewijs of een exportverklaring afgeven, zonder dat deze bedrijven het voertuig eerst in eigendom dienen te nemen.

De wijziging betreft het invoeren van een tarief melding online exportdienstverlening en een aanvraag en toezichttarief erkenning exportdienstverlening.

Naar boven