stcrt-2009-14313-001.png M.E.R. beoordeling Voortseweg 3 te Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 3 juli 2009 heeft de heer F. Berkvens een aanmeldingsnotitie ingediend als bedoeld in artikel 7.8a van de Wet milieubeheer. De aanmeldingsnotitie heeft betrekking op de oprichting van een inrichting gelegen aan Voortseweg 3 te Deurne, kadastraal bekend gemeente Deurne, sectie V, nummer 167.

De voorgenomen activiteiten hebben betrekking op het uitbreiden van de bestaande rundveehouderij met een vleesvarkenshouderij en een akkerbouwbedrijf. Om de vleesvarkens te kunnen houden wordt één nieuwe stal gebouwd voor het houden van 2.240 vleesvarkens. De stal voor het houden van vleesvarkens zal worden voorzien van een biologische luchtwasser, BWL 2004.01V1.

Wij hebben besloten dat door de heer F. Berkvens geen Milieu-effectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door ons een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Naar onze mening leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen vanaf 25 september 2009 gedurende zes weken ter inzage. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden, die rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, bezwaar indienen bij ons college.

Bovengenoemde stukken liggen iedere werkdag van 9.00 tot 12.30 uur ter inzage bij de Klantcontactcentrum in het gemeentehuis. Na 12.30 uur dient u voor inzage een afspraak te maken. Desgewenst kan op de genoemde afdeling een mondelinge toelichting op de stukken verkregen worden.

Verder liggen de stukken ter inzage in de openbare bibliotheek, Markt 14 te Deurne, op vrijdag van 17.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Naar boven