stcrt-2009-14308-001.png Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Vrijetijdspark ‘de Rotonde’

Met ingang van 25 september 2009 ligt bij het Klantencontactcentrum voor zes weken ter inzage:

het ontwerp van het bestemmingsplan ‘bestemmingsplan vrijetijdspark ‘De Rotonde’ De planstukken zijn tevens te raadplegen op de website: www.geldermalsen.nl → projecten → Enspijk → bestemmingsplan ‘vrijetijdspark De Rotonde’

Toelichting

Het bestemmingsplan is opgesteld om een juridische basis te scheppen voor het bestaande vrijetijdspark en het horecabedrijf ‘De Rotonde’ te Enspijk en de gewenste uitbreidingen. Door de eigenaar/beheerder is een verzoek ingediend voor uitbreiding van het restaurant, het oprichten van een vergadercentrum, een hotel/motel en een theehuis en een herindeling van de bestaande standplaatsen. In 2003 is het bestemmingsplan voor De Rotonde als voorontwerpbestemmingsplan afgerond. Vooruitlopend op de ontwerpfase is een vrijstellingsprocedure gevoerd voor het uitbreiden van het kampeerterrein in oostelijke en zuidwestelijke richting en voor het oprichten van de reclamemast. De genoemde procedures zijn succesvol afgerond. Inmiddels is sprake van voortschrijdend beleid en aanvullende wensen van de eigenaar van het vrijetijdspark.

De voorgenomen uitbreiding van het vrijetijdspark heeft een duidelijke samenhang met het bestaande gedeelte. Daarom is besloten om in dit bestemmingsplan zowel het bestaande gedeelte als de beoogde uitbreiding in één planologische regeling op te nemen. Binnen het plangebied is tevens een MacDonalds gevestigd met een McDrive-voorziening en parkeerterrein, direct bij de aansluiting op de provinciale weg. De gronden zijn in eigendom van het vrijetijdspark.

Reageren

Gedurende de inzagentermijn t/m 5 november 2009, kan iedereen een schriftelijke reactie sturen naar het college van B&W. Zie zienswijze, bezwaar & beroep. Indien u een mondelinge reactie wilt geven, dan moet u hiervoor uiterlijk 29 oktober, tijdens kantoortijden op maandag, woensdag en donderdag, een afspraak maken met mevr. I.Broekmans, tel. (0345)-586611.

Naar boven