stcrt-2009-14306-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Waag 83/Banweg 2, tweede herziening Bestemmingsplan Buitengebied’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 25 september 2009 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Oude Waag 83/Banweg 2, tweede herziening Bestemmingsplan Buitengebied’ ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan moet het mogelijk maken dat een bestaand melkveehouderijbedrijf verplaatst kan worden van de Oude Waag naar de Banweg (Beesd). De oude bedrijfslocatie aan de Oude Waag 83 zal na sloop van de bedrijfsgebouwen als woonplek voor één burgerwoning gebruikt kunnen worden. Het bestemmingsplan regelt aanvullend de herbestemming van ruim 20 ha landbouwgrond in de bestemming ‘natuur’. Deze gronden zijn gelegen aan de Oude Hoevenseweg direct ten oosten van de Bisschopsgraaf. De natuurontwikkeling maakt onderdeel uit van de boerderijverplaatsing.

Terinzagelegging

Genoemd ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage op het gemeentehuis bij het klantencontactcentrum onderdeel ‘Bouwen, leefomgeving en vergunningen’, tel. (0345) 586 66 86. Het gemeentehuis is gelegen aan de Kuipershof 2 te Geldermalsen. Het klantencontactcentrum is geopend op werkdagen van 8.30–12.30 uur en tevens op dinsdagmiddag van 13.30–17.00 uur. Tevens is het plan in te zien op de gemeentelijke website:

www.gemeente.geldermalsen.nl/projecten/beesd/bestemmingsplanOudeWaag83Banweg2,tweedeherzieningbestemmingsplanBuitengebied

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad (adres: postbus 112, 4190 AC Geldermalsen). Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende de terinzagetermijn een mondelinge zienswijze naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u uiterlijk één week voor het einde van de terinzageleggingstermijn een afspraak te maken met dhr. F. Schmidt van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 0345-586785/alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven