stcrt-2009-14281-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Gorredijk Rondweg – De Leijen 13 e.o.’ ter inzage

Met ingang van 28 september 2009 ligt gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Gorredijk Rondweg – De Leijen 13 e.o.’ voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Beetsterzwaag (bij de receptie).

Strekking van het bestemmingsplan

Bij besluit van 11 april 2006 heeft de provinsje Fryslân het bestemmingsplan ‘Gorredijk – Rondweg’ geheel goedgekeurd. Tegen dit goedkeuringsbesluit is indertijd beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, hetgeen heeft geresulteerd in een vernietiging van het goedkeuringsbesluit voor een beperkt deel van het plangebied van de rondweg. Vervolgens heeft de provinsje bij besluit van 4 december 2007 alsnog goedkeuring onthouden aan dit plandeel. Nu moet voor dit deel alsnog een planologische correctie plaatsvinden. Het bestemmingsplan dat in voorbereiding is voorziet in deze correctie. Het gaat daarbij om een juiste afstemming tussen de aan te leggen rondweg en het aanwezige agrarische bedrijf op het adres De Leijen 13 te Gorredijk.

Reageren?

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kan een ieder:

  • schriftelijk zijn zienswijze op het genoemde ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Opsterland, postbus 10.000, 9244 ZP Beetsterzwaag;

  • mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan (na uitdrukkelijke vermelding) bij de afdeling Ontwikkeling (bestemd voor de gemeenteraad). U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Ruimtelijke Plannen, tel. 0512-386340.

Daarnaast kan bij de medewerkers van de afdeling Ontwikkeling nadere informatie worden verkregen over de inhoud en achtergronden van het genoemde bestemmingsplan. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.opsterland.nl (wonen, werken & inkomen/bouwen & wonen/ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen/ter inzage liggende bestemmingsplannen (+ kennisgevingen voorbereiding))

24 september 2009

Burgemeester en wethouders van Opsterland.

Naar boven