stcrt-2009-14274-001.png Vastgestelde bestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat de gemeenteraad op 15 september 2009 de volgende bestemmingsplannen hebben vastgesteld, te weten:

  • 1. het bestemmingsplan ‘Westeinde 487 en omgeving te Vriezenveen’;

  • 2. het bestemmingsplan ‘Weemlanden Noord-Oost’;

  • 3. het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 2005 Wijzigingsplan Bouwmeesterstraat 36’;

  • 4. het bestemmingsplan ‘Gravenlandenweg 19 te Bruinehaar’;

  • 5. het bestemmingsplan ‘Den Ham, parkeerterrein hoek Daarleseweg/Vriezendijk’ en

  • 6. het bestemmingsplan ‘Wooncomplex ’t Haarhuus’.

Ad 1.

Het bestemmingsplan ‘Westeinde 487 en omstreken te Vriezenveen’ maakt ter plaatse van de gesloopte gymzaal en basisschool de bouw van een drietal vrijstaande woningen mogelijk.

Ad 2.

Het bestemmingsplan ‘Weemelanden Noord-Oost’ schept het planologisch en juridisch kader voor de bouw van onder andere de brede school inclusief enige woningbouw en zorggerelateerde woningbouw met de daarbij behorende infrastructuur en groenvoorzieningen in het plangebied Weemelanden ten oosten van de Prinsenweg.

Ad 3.

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 2005 Wijzigingsplan Bouwmeesterstraat 36’ heeft ten doel om in het kader van de regeling, die voor seniorenafbouw in het leven is geroepen, de bestaande bedrijfswoning bij het melkrundveebedrijf te vergroten tot maximaal 1000 m3.

Ad 4.

Het bestemmingsplan ‘Landhuis Gravenlandweg 19 te Bruinehaar’ beoogt op het perceel Gravenlandweg 19 de bouw van een landhuis mogelijk te maken ter vervanging van de te slopen agrarische bedrijfsbebouwing. Deze vervangende nieuwbouw is gestoeld op het provinciaal beleid ‘nieuwe landhuizen door sanering’.

Ad 5.

Het bestemmingsplan ‘Den Ham, parkeerterrein hoek Daarleseweg/Vriezendijk’ maakt ter plaatse van een reeds gesloopte woning de aanleg van een parkeerterreintje mogelijk behorende bij het ijzerwarenbedrijf, dat gevestigd is op het naastliggend perceel Vroomshoopseweg 4–6.

Ad. 6.

Het bestemmingsplan ‘Wooncomplex ’t Haarhuus’ maakt een nieuw zorgcentrum mogelijk aan de Oranjestraat te Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Termijn van terinzagelegging

Het bovengenoemde bestemmingsplan ligt – inclusief het raadsbesluit en andere bijbehorende stukken – met ingang van 25 september 2009 zes weken voor een ieder bij de publieksbalie ter inzage tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis in Vriezenveen. Tevens kan een bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ook digitaal worden ingezien via www.twenterand.nl.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven