stcrt-2009-14246-001.png Vaststelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend bekend dat het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, partiële herziening Bolstweg 10, Mariaheide’, zoals dit door de Raad bij besluit van 10 september 2009 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor eenieder tijdens openingstijden ter inzage ligt van 09.00 tot 13.00 uur in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, en tijdens openingstijden in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1. Tevens is het bestemmingsplan elektronisch raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, partiële herziening Bolstweg 10, Mariaheide’ maakt de bouw van bijgebouwen bij de twee Ruimte-voor-Ruimtewoningen aan de Bolstweg 10 alsmede de verhoging van de nokhoogte van beide Ruimte-voor-Ruimtewoningen naar 9 meter mogelijk. Daarnaast is de uitoefening van een kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang in een gedeelte van de woonboerderij Bolstweg 10 in het plan verankerd. De bij de vaststelling door de Raad aangebrachte wijziging betreft:

  • het toevoegen van een nadere bepaling waarbij de functie 'kinderdagverblijf' slechts als ondergeschikte functie en uitsluitend ter plaatse van de aanduiding W2 (dit betreft de woonboerderij Bolstweg 10) is toegelaten.

Binnen deze termijn kan beroep tegen het Raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • Belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kunnen indienen.

  • Eenieder, voor zover het de bij vaststelling door de Raad aangebrachte wijziging betreft.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Veghel, 30 september 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veghel.

Naar boven