stcrt-2009-14238-001.png Ontwerp ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied en Hongerige Wolf ten behoeve aanleg hoofdaardgastransportleiding Noord-zuid tracé’

Ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), maakt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Reiderland bekend, dat zij op 15 september 2009 heeft besloten tot terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied en Hongerige Wolf ten behoeve van de aanleg hoofdaardgastransportleiding Noord-zuid tracé’. De Gasunie heeft het voornemen om tussen Rysum − Tripscompagnie − Oude Statenzijl − Scheemda een aardgastranportleiding te realiseren. Dit project maakt onderdeel uit van het Noord-zuid project dat ten doel heeft om de entry-, exit- en transportcapaciteit te vergroten, ter compensatie van het afnemende bestaande aanbod van gas uit de binnenlandse velden.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 24 september t/m 4 november 2009 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis van Reiderland, Rozenstraat 2 te Beerta tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 16.00 tot 18.00 uur. Het plan is tevens op internet in te zien via www.reiderland.nl.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, bestaat voor een ieder de mogelijkheid een zienswijze over dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken. De schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de raad van de gemeente Reiderland, Postbus 3, 9686 ZG Beerta. Mocht u de zienswijze ten aanzien van het ontwerp mondeling in willen brengen, dan kunt u hierover contact opnemen met mevr. L. Hut van de gemeente Reiderland, telefoonnummer (0597) 596600.

Beerta, 23 september 2009

Naar boven