stcrt-2009-14222-001.png Bekendmaking bestemmingsplannen Nijmegen

Vastgestelde bestemmingsplannen artikel 3.1 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Ongewijzigd vastgesteld

De gemeenteraad heeft bij besluit van 16 september 2009 de volgende bestemmingsplannen ongewijzigd vastgesteld:

  • ‘Panovenlaan 1986-4, GGz’. GGz Nijmegen is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Nijmegen. Het terrein wordt begrensd door de Panovenlaan, de Nijmeegsebaan en de Sionsweg. Omdat anno 2009 een aantal gebouwen op het terrein niet meer aan de zorgeisen voldoen en de gebouwen niet meer te renoveren zijn, is gekozen voor vervangende nieuwbouw. Om deze nieuwbouwplannen planologisch mogelijk te maken is dit bestemmingsplan opgesteld.

  • ‘Lindenholt West - 8, centraal voorzieningencentrum’. De revitalisering van het voorzieningencentrum betreft de sloop van het cultureel centrum, de supermarkt en het gezondheidscentrum. Herbouw van het gezondheidscentrum in twee lagen met daarop drie woonlagen zal plaatsvinden aan de zijde van de Broekstraat. Tevens is er aan de zuidoost zijde van het nieuw ingerichte plein een L-vormig gebouw gesitueerd met op de begane grond ruimte voor detailhandel (hier zal een supermarkt gevestigd worden), kantoren en dienstverlening en op de hogere bouwlagen woningen.

Met ingang van 24 september ligt het bestemmingsplan tot en met woensdag 4 november 2009 ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel aan de Mariënburg 75.

Degenen die het met het bovenstaande besluiten niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend alsmede de belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen gedurende deze termijn van zes weken beroep indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kunt u indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage

Goedgekeurd bestemmingsplan

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben bij besluit van 8 september 2009 (nr. 2009-003233) op basis van artikel 28 WRO het volgende bestemmingsplan goedgekeurd:

  • Bestemmingsplan Laauwik

Het doel van het bestemmingsplan Laauwik is het bieden van een juridisch-planologisch kader voor de realisering van circa 1.300 woningen met bijbehorende voorzieningen in het deelgebied Laauwik van de Waalsprong. Dit gebied bevindt zich ten oosten van de Prins Mauritssingel en ten noorden van bestaande kern Lent.

Met ingang van 24 september 2009 tot en met 4 november 2009 ligt het goedgekeurde bestemmingsplan gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel aan de Mariënburg 75.

Degenen die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun bedenkingen hebben ingediend bij Gedeputeerde Staten alsmede de belanghebbenden die niet verweten kan worden geen bedenkingen te hebben ingediend kan gedurende deze termijn van zes weken beroep instellen bij de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage

Het besluit van Gedeputeerde Staten tot goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Naar boven