stcrt-2009-14218-001.png Vaststelling bestemmingsplannen (artikel 3.8, derde lid Wro)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad op 14 september 2009 heeft besloten de volgende bestemmingsplannen gewijzigd vast te stellen.

Bestemmingsplan ‘woning Olthoflaan-Epse’

Het bestemmingsplan voorziet in het geheel oprichten van een woning met bijgebouw op het perceel Oude Larenseweg 13, aan de zijde van de Olthoflaan, in Epse.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen ondergeschikte aanpassingen aan de laatste landelijke standaard en de correctie van twee foutieve verwijzingen in de planregels.

Bestemmingsplan Bosweg 2009

Het bestemmingsplan maakt de bouw van 24 woningen mogelijk op het terrein van het voormalige Staring College aan de Bosweg / Dr. Cartier van Disselweg in Lochem. Voor het perceel Bosweg 1 is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen naar de functie ‘Wonen’.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp als volgt gewijzigd. Aan de Bosweg is van enkele woningen aan de Bosweg de goot- en bouwhoogte aangepast. Verder zijn er enkele ambtshalve ondergeschikte aanpassingen doorgevoerd, zoals aanpassingen aan de laatste landelijke standaard.

Bestemmingsplan Hanzeweg 8/9

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een nieuw gemeentehuis op de locatie Hanzeweg 8/9 in Lochem.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp als volgt gewijzigd. In de verbeelding (plankaart) wordt aan de zijde van de Berkel de maximale bouwhoogte over een diepte van 22 meter, gemeten vanaf de grens van het bouwvlak, verlaagt van 21 meter naar 15 meter.

Ook heeft de gemeenteraad de wijzigingsbevoegdheid die het mogelijk maakte om andere maatschappelijke en culturele functies toe te staan uit het plan geschrapt. Verder zijn er enkele ambtshalve ondergeschikte aanpassingen doorgevoerd.

Bestemmingsplan Grote Waterleiding 2009

Het plangebied ligt ten oosten van de kern Lochem en wordt begrensd door het Twentekanaal in het noorden, de gronden van het perceel Goorseweg 15 en agrarische percelen in het oosten, de Tusselerdijk in het zuiden en de bebouwing van het bedrijventerrein Goorseweg in het westen. Het bestemmingsplan beoogt de herinrichting mogelijk te maken van de waterloop de Grote Waterleiding en de directe omgeving ter hoogte van de Goorseweg in Lochem. De herinrichting heeft betrekking op de verplaatsing van de Grote Waterleiding, de aanleg van natuurontwikkeling en de herinrichting van het aangrenzende bedrijventerrein.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp als volgt gewijzigd. In artikel 3.8 van de planregels is onderscheid aangebracht in de verschillende waterbeheerders: Rijkswaterstaat Oost-Nederland voor wat betreft het Twentekanaal (en bijbehorende zone) en het waterschap Rijn en IJssel voor wat betreft de overige watergangen (en bijbehorende zone).

Verdere procedure

De gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen liggen met ingang van 24 september 2009 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Markt 3 in Lochem. De bestemmingsplannen zijn tevens in te zien via de website van de gemeente Lochem: www.lochem.nl.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de raad hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Aangezien de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan iedereen gedurende bovengenoemde termijn tegen de wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven